Ugrás a tartalomra

Boldog születésnapot, DVTK!

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. február 06. hétfő 20:58
A "születésnapos" DVTK külön ünnepséget nem szervez, de hétfőn este, a Merkantil Bank Ligában éllovas labdarúgócsapat Tiszakécske elleni hazai bajnoki összecsapása előtt megemlékezik alapításának 113. évfordulójáról.

A Diósgyőr-Vasgyári Testgyakorlók Körének közleménye szerint az egyesület a nehéz gazdasági helyzetre tekintettel nem szervez külön színpadi programokat, de a Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Irodával egyeztetve és az Ultras Diósgyőrrel együtt "méltóképpen" ünnepli majd meg a mérkőzésen a születésnapot.

A DVTK-t 1910. február 6-án néhány diósgyőri fiatal alapította meg a Diósgyőri Vasgyár munkástermében, ahol hetvenfős tagság részvételével tartotta meg alakuló ülését. A klub első elnökének Vanger Vilmost kérték fel, és ekkor döntöttek arról, hogy a klub hivatalos színe a piros-fehér lesz.

A DVTK immár 25 szakosztállyal működik, továbbra is sikeresen.

"A nehéz gazdasági környezet ellenére a DVTK háttere stabil, az infrastruktúra az elmúlt években fantasztikus ütemben fejlődött, kiemelt sportegyesület lettünk, mára pedig közel 3 ezer felnőtt és utánpótlás korú sportolóval ismét a DVTK lett a legnagyobb vidéki egyesület. Talán elmondhatjuk azt, hogy a DVTK alapítói büszkék lennének arra, hogy az elmúlt évtizedek klubvezetői, sportolói és szurkolói közösen hová jutottak el" - írta a klub honlapján Világi Péter, a DVTK kommunikációs és marketing igazgatója.

A születésnapi megemlékezést teljes terjedelmében IDE kattintva lehet elolvasni.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!