Ugrás a tartalomra

Borsodi éremeső a nemzetközi úszóversenyen

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 18. hétfő 10:54
Ezúttal is valóságos borsodi éremesőt hozott a Kemény Dénes Városi Sportuszodában november 15-16-án megrendezett XXXII. dr. Bitskey Zoltán Emlékverseny, egyben a 25. Testvérvárosok Kupája nemzetközi úszóviadal, melyen a házigazda Miskolci Sportiskola úszói teljesítettek a legkimagaslóbban.
Képgaléria! Fotó: Mocsári László

A kétnapos viadal péntek délutáni megnyitóján a Himnusz elhangzását követően házigazdaként Illyés Miklós, a Miskolci Sportiskola ügyvezetője üdvözölte a jelenlevőket, majd Kiss Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Úszó Szövetség elnöke és Veres Pál köszöntötte a sportolókat. Miskolc polgármestere kiemelte, a sportéletnek csak az egyik szelete a versenysport, aminek sikeréhez nagy hangsúlyt kell fektetni az utánpótlás-nevelésre, ami akár már egészen kis korban a szabadidős sporttal kezdődik.

– Fontos, hogy ezeknek a gyerekeknek lehetőséget adjunk arra, hogy megismerhessék, milyen jó sportolni. Ebből ugyanis hosszú távon kifejlődhet majd az a generáció, aminek tagjai a versenysportban is sikeresek lesznek – mutatott rá.

A városvezető örömét fejezte ki amiatt, hogy „polgármesterként annak a korosztálynak a versenyén jelenhettem meg először, amelyik tanárként igazán közel áll hozzám". – Üzenetértékű, hogy ha ezeknek a gyerekeknek a sportját, versenyét támogatjuk, azzal a jövőt építjük – hangoztatta.

A ceremónia befejezéseként Miskolc város nevében Veres Pál és Illyés Miklós gratulált és ajándékot adott át az Egri Úszó Klub két tokiói olimpiai A-szintes versenyzőjének, Békési Eszternek és Holló Balázsnak, valamint edzőjüknek, Kovács Ottónak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Úszó Szövetség és a Miskolci Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. által megrendezett versenyre tizenöt hazai, köztük négy megyei – Fiedler Ottó SE, Miskolci Sportiskola, Swimming Penthatlon Club, Tiszaújvárosi Triatlon Klub – egyesület mellett Miskolc testvérvárosából, Kassáról, továbbá Lőcséről és Marosvásárhelyről érkeztek sportolók. A több mint háromszáz úszó – a 2012-es születésűektől a felnőttekig – összesen 32 versenyszámban, a világbajnokság programjának megfelelő menetrend szerint, 50, 100, 200 és 400 méteres versenyszámban mérte össze tudását.

Mivel a 800 női gyors, illetve az 1500 méteres férfi gyors ritkán szerepel a kínálatban, a szervezők ezúttal erre is lehetőséget biztosítottak. A hagyományokhoz híven megemlékeztek Bitskey Zoltánról, a megye olimpikonjáról (1924, Párizs), Európa-bajnoki ezüstérmeséről, négyszeres főiskolai világbajnokáról, aki nagyon szerette sportágát és nagyon sokat tett érte Miskolcon. Szintén emlékszámot rendeztek Vígh Józsefnek, Miskolc város örökös edzőjének, Delneki Miklósnak, a városi, illetve a megyei szövetség kiváló sportvezetőjének, a miskolci Pászti Csabának, a fiatalon elhunyt kiváló sportolónak és edzőnek, továbbá Kriston Orsolyának, a tragikus körülmények között fiatalon elhunyt tehetséges miskolci úszónak a tiszteletére. Az emlékszámokban a versenykiírás szerinti kategória legjobb miskolci sportolói vehették át az emlékserleget.

Az eredmények ITT tekinthetők meg!

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!