Ugrás a tartalomra

Bravúros győzelem hazai pályán

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2021. január 15. péntek 21:00
A DVTK Jegesmedvék 17 magyar nemzetiségű játékossal felálló csapata bravúros, kapott gól nélküli győzelmet aratott a HC Slovan Bratislava ellen.
DVTK Jegesmedvék-Slovan Bratislava 2-0 | Végh Csaba képgalériája

A két csapat pénteki mérkőzésén Stephen Anderson szerezte meg a vezetést az első harmadban, majd a záró játékrészben Rokaly Szilárd egy szépségdíjas találattal beállította a végeredményt.

A miskolciaknál a sok beteg és sérült miatt a Vasastól három kölcsönjátékos, valamint egy 18 és egy 17 éves fiatal is szerepet kapott.

Ennek ellenére a nagyhírű riválissal szemben remekül játszott a házigazda. Az első harmadban főleg a védekezéssel foglalkozott a DVTK, ám egy ellentámadás végén szép passzal lépett ki Stephen Anderson, szólója lezárásaként pedig fonákkal a kapuba lőtt. A folytatásban már többet támadtak a Jegesmedvék, ám újabb gól nem esett, pedig mindkét oldalon volt emberelőnyös lehetőség is.

A záró játékrészben is fegyelmezett maradt a Miskolc, majd a harmad derekán létszámfölénybe került, amiből Rokaly Szilárd betalált. A harmadik helyen álló pozsonyiak a végjátékban mindent megpróbáltak Adorján Attila kapujának bevételére, ám nem jártak sikerrel.

Az Érsekújvár (Nové Zámky) héten kinevezett edzője, Majoross Gergely vesztes találkozón mutatkozott be. Csapata egészen az 57. percig 1-1-re állt Nagymihályon, ám ekkor gólt kapott és a végén pedig - amikor már kockáztatni kellett - még egyet, így lett 3-1 a Michalovcénak.

A 12 csapatos szlovák élvonalban a diósgyőriek 29 ponttal a tizedik, az érsekújváriak pedig 36 ponttal a kilencedik helyen állnak, a rájátszásba az első tíz jut be.

Eredmény:
DVTK Jegesmedvék-Slovan Bratislava (szlovák) 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)
----------------------------------------------------------------
a DVTK gólszerzői: Anderson (12.), Rokaly (52.)

 

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!