Ugrás a tartalomra

A brémai muzsikusok, A kis herceg, Mosó Masa mosodája – megnyitotta új évadát a bábszínház

Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 03. kedd 15:52
A brémai muzsikusok, A kis herceg, Mosó Masa mosodája – csak néhány előadás cím abból a tizenhatból, amelyeket idén a Csodamalom Bábszínház műsorra tűzött. Öt új bemutatót tervez ebben az évadban a Csodamalom bábszínház, de a régi kedvencek is szerepelnek a repertoárban. A társulat két új bábszínésszel bővült.
Fotók: Mocsári László

Májusban ismerkedhettek meg a gyerekek Süsü és Torzonborz kalandjaival a Csodamalom Bábszínházban. Süsüre újabb kihívások vártak, hogy megmentse a királyságot, és megvédje a várost Torzonborz király ármánykodásaitól. A kis királyfi szerepébe Nánási Brigitta bújt, akkor még a Debreceni bábtársulat tagjaként. Ő az egyik fiatal, aki az idei évadtól már a miskolci bábszínházban dolgozik.

– Színművészként végeztem Kolozsváron, három évvel ezelőtt, és tavaly kezdtem a Vojtina bábszínházban. Ott dolgoztam egy évadig, valamint már itt, a Csodamalom Bábszínházban is a Süsü és Torzonborz előadásban láthattak a gyerekek kis királyfiként – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak Nánási Brigitta.

Tóth Evelint is láthatták már a gyerekek az előző évadban a Süsü és Torzonborz kalandjaiban. Neki ez az első munkahelye. Mint mondta, a Miskolci Zrínyi Ilona Gimnáziumba jártam dráma tagozatra és ezután a Miskolci Egyetemen végeztem kommunikáció és filozófia szakokon. „Nem volt tapasztalatom a színházzal kapcsolatban, de már a gimnázium óta ismerem a Csodamalom Bábszínházat, volt velük kapcsolatunk és mindig is szerettem volna kipróbálni ezt a fajta stílust.”

A Brémai muzsikusok előadással indul majd az évad október 8-án. Szabó Attila, a Miskolci Csodamalom Bábszínház ügyvezetője úgy fogalmazott, gazdag és tartalmas évaddal várják a közönséget, kicsiket és nagyokat egyaránt. – Öt új bemutatót terveztünk ebben az évadban. Persze a repertoárunk ennél jóval gazdagabb, mintegy 16 előadásból áll a teljes évad kínálata – emelte ki.

Az évadban A Brémai muzsikusok mellett ott lesz többek között, A székely menyecske és az ördög, Mosó Masa mosodája, A kis herceg,  és Pom-pom is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!