Ugrás a tartalomra

A Bükki Műhely nyerte a Kassa-Miskolc Ultramaratont

minap.hu/Miskolc TV
Utoljára módosítva
2019. május 20. hétfő 16:00
A két évtized után Miskolc újra megrendezte a testvérvárosok közötti futóversenyt.

A II. Kassa – Miskolc Ultramaraton versenyzői hatalmasat küzdöttek, a futókat a szombati időjárás is igénybe vette: hűvösben rajtoltak, a táv felétől pedig már igen melegben kellett teljesíteniük a 113 kilométert, de ez az abszolút győztes csapatot kicsit sem hátráltatta.  

Már kora délután megszólalt az első célba érkezőt köszöntő taps a Városháztéren. Egészen szenzációs időeredményt elérve szakította át a célszalagot Harsányi Tamás, a Bükki Műhely 5 fős váltócsapatának utolsó embere. A 7 óra 50 perc 7 mp-es időeredményt elérő csapat ideje egyben a verseny abszolút legjobb ideje is lett.

- Néztem a hőmérőt, harminc fok volt árnyékban. Ez napon olyan harmincöt-harminchatnak felel meg. Nemrég jöttem haza külföldről, ahol tizenöt-húsz fok volt, tehát az itteni hőmérséklet most hirtelen elsőre sok volt. A gát durva volt, állt a levegő, szélmozgás zéró, a fejem lüktetett, gyomrom görcsbe állt – számolt be a körülményekről és élményeiről Harsányi Tamás. Hozzátette, három perc ötven másodperc körüli kilométereket tervezett futni, de négy perc fölött sikerült teljesíteni. - Tizenöt-húsz perccel hamarabb kaptam meg a rajtszámot, így nem bánom, hogy nem kellett sietni. Szikszónál több domb is van, ott persze hatperces kilométerek voltak – értékelt a Bükki Műhely befutóembere.

Végh Csaba képgalériája

A miskolci csapat szenzációs teljesítményét erősíti a másodikként célba érkezett  kassai Active Life csapatának az eredménye. Ők ugyanis 10 fős váltóban futottak és 8 óra 17 perc alatt teljesítették a távot. Újabb 45 perc elteltével pedig a szintén 5 fős váltó, a Spartak Medzev érkezett harmadikként a Városház térre. 

A két évtized után újra megrendezett, testvérvárosok közötti futóversenyen vegyes, úgynevezett mix váltókkal is lehetett nevezni az 5 és a 10 fős csapatok kategóriájában.  A miskolci önkormányzat tíz fős csapatában versenyzett az esemény védnöke Rakaczki Zoltán, aki szerint a verseny lebonyolítása jól sikerült és a tervek szerint jövőre is megrendezik a Kassa – Miskolc közötti futóversenyt.  

- A verseny nemcsak a futóknak volt egy komoly erőpróba, hanem a szervezőknek is. Egészen hihetetlen, hogy milyen sok munkaórát, energiát, lelkesedést beletettek, hogy egy húsz évvel ezelőtti versenyt felélesszenek – hangsúlyozta Rakaczki Zoltán, sportért felelős polgármesteri biztos. Mint fogalmazott, azon túl, hogy sportolni, versenyen indulni nagyon jó, a hangulat pedig kiváló, szép üzenete van annak, hogy a két testvérváros hagyományosan jó kapcsolatát a sporton keresztül sikerült tovább erősíteni. - A verseny megmutatta, hogy a sport egy olyan közös nyelv, ami össze tud hozni embereket, intézményeket, szervezeteket, akár határon átnyúlva is. Nem szeretnénk még húsz évet várni a következő Kassa-Miskolc Ultramaratonra. A szervezők fejében felvetődött az is, hogy jövőre esetleg fordítva futnának a sportolók, tehát Miskolcról indulnának, és Kassán lenne a befutó – tette hozzá Rakaczki Zoltán.

A verseny abszolút legjobb idejét elérő miskolci Bükki Műhely pedig az aranyérmek mellett, a megye legjobb váltója különdíjat is begyűjtötte a II. Kassa – Miskolc Ultramaratonon.  

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!