Ugrás a tartalomra

Büszkévé tennék a szurkolóikat

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. július 03. szombat 12:26
Hazai pályán, szurkolói támogatással vívhatja ki a döntőbe jutást a Divízió I-es miskolci amerikaifoci-csapat vasárnap.
Elbírják a terhet. Fotó: Mocsári László

A masszív védekezés mellett imponáló és attraktív támadójátékkal rukkolt ki a Miskolc American Football Team az alapszakasz küzdelmeiben. Farkas Máté, a csapat offensive koordinátora szerint a siker két kulcsösszetevője: a tehetség és a kitartás.

– Amikor elkezdte az együttműködést a Steelers és a Renegades, azonnal éreztük: egy nagy dolog van születőben. Állítom, nem egy HFL és válogatott szintű játékosunk van, csak össze kellett őket csiszolni. És persze mérkőzésről mérkőzésre nagyon komolyan felkészültünk, ezért játszhatunk most elődöntőt.

A szakember korábban irányítóposzton játszott, edzőként is a passzjáték híve. – Levegőben támadunk, ilyen stratégiát alakítottam ki a szezon elején. Ehhez adott a játékoskeret is, hiszen a klasszisirányítónk (Quarterback, QB) mellett a négy elkapónk és a futónk is nagyszerűen mozog, gyorsak és agilisak, ráadásul a támadófalunk is kiválóan védi a QB-t. Passzorientált csapat vagyunk, szeretjük oldalirányban és hosszában is széthúzni a pályát – avat be minket a részletekbe.

Most az a Budapest Titans lesz az ellenfél, ami az erős fizikumú játékosaira épít, brusztolós focit játszanak tehetséges védőfalemberekkel. – Erre kell megoldást találnunk, biztos vagyok benne, hogy meg fogják nehezíteni a dolgunkat.

Viszont az mindenképpen a miskolciak mellett szól, hogy végre újra saját szurkolóik előtt játszhatnak. – Ez nagyon örömteli, ugyanis hiába volt idén három hazai meccsünk, sajnos mindet a nézők kizárásával kellett megrendeznünk. Ezt nehezen éltük meg, mert azt azért látni kell, hogy Miskolc nem csak az európai, de az amerikai fociban is erős, ha a szurkolótábort nézzük. Biztos vagyok abban, hogy a jó hangulat nagy erőt ad majd a srácoknak; meg akarjuk mutatni, hogy milyen a miskolci amerikai foci, és büszkévé szeretnénk tenni a szurkolóinkat.

Aggod Péter szakosztályvezető elmondta, megkeresték a városvezetést és a felsőoktatási intézményt, hogy segítsenek abban, hogy újra a Miskolci Egyetem sportpályáján játszhassanak. Szerencsére nyitott kapukat döngettek, így az Atlétikai Centrumban népszerűsíthetik a csapatot és persze a sportágat. Védettségi igazolványra sincs szükség, és a péntek délelőtti állás szerint maximum 500 főt engedhetnek be (a korlátozások feloldásával ez még változhat vasárnapig – a szerző).

– Egyértelműen a HFL-be szeretnénk visszakerülni, ehhez most mindenképpen nyerni kell. Pár kulcsjátékosunk sérüléssel küzd, nem biztos, hogy bevethetők lesznek vasárnap. Ami biztos: az 5-0-s alapszakaszbeli sorozatot a hátunk mögött kell hagyni, és csak erre a mérkőzésre koncentrálunk.

A mérkőzés vasárnap délután 3 órakor kezdődik a Miskolci Egyetem Atlétika Centrumának sportpályáján. Aki nem tudna ott lenni, az a tervek szerint a legnagyobb videómegosztón élőben is követheti az eseményeket.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!