Ugrás a tartalomra

Buszokon kaphatnak ingyenes pénzügyi segítségnyújtást a borsodiak

MTI
Utoljára módosítva
2019. augusztus 05. hétfő 10:38
Ingyenesen, pártatlanul és helyben kaphatnak segítséget pénzügyi problémáik megoldásához a borsodi településeken élők a jegybanknak és a megyei kormányhivatalnak köszönhetően - mondta Hergár Eszter, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója.

A következő hónapokban a kormányablak buszokon a szakemberek 25 helyszínen adnak át pénzügyi döntésekhez szükséges ismereteket, és tanácsokat a fogyasztói panaszok és a jogviták kezelésére. Amennyiben a program sikeresnek bizonyul, Magyarország többi megyéjében is folytatják a tanácsadást.

Kovács Erika, a Pénzügyi Békéltető Testület elnöke  az eladósodottságot látja jellemző problémának a térségben. Mint mondta, a békéltető testület munkája ilyen szempontból kifejezetten fontos, hiszen segíti az egyességkötést a hitelező és az adós között, még akkor is, ha a hitelügylet végrehajtási stádiumba lépett.

Végrehajtás esetén a hitelt felvevő méltányossági kérelmet adhat be, amelynek nyomán a testület közvetít a szolgáltató és az érintett között abban, hogy a vitát rendezzék, illetve a fennálló tartozást átütemezzék, vagy azt részlegesen elengedje a szolgáltató - mondta Kovács Erika.

Programok

-
-