Ugrás a tartalomra

Cél a turizmus fellendítése Borsodban

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 29. vasárnap 20:16
Mintegy egy évük van annak a pályázatnak a megvalósítására, ami Borsod és Kassa, vagyis az északi határ menti településeket mutatja be a célközönségnek, azaz a turistáknak. Közöttük több miskolci látványosság és szolgáltatás is szerepel, például az Avalon és a Lillafüredi Palotaszálló, de akár nemzeti park és cseppkőbarlang is.
Fotó: Végh Csaba

Aki el akar menni az ország távoli területére, az először utánanéz, hogy milyen látványosságokat tud megtekinteni a környéken. De vajon hol teszi ezt? Nincs erre egyetlen portál, ami számtalan információval szolgálna. Ezt az űrt szeretné betölteni egy pályázat, aminek megvalósításában több magyar és szlovák cég fogott össze.

A ONE PR Tanácsadó Kft. vezetője elmondta, ma főleg interneten keressük az információkat. – Különböző honlapokat kell átbogarászni, és azok sem mindig tartalmaznak számunkra releváns adatokat. A virtualtours.city honlapon azonban minden egy helyen van és lesz is a projekt által – tájékoztatott Kovács-Gajdács János, aki hozzátette, az attrakciókat virtuálisan mutatják be. – Minimum kétszáz helyszínen fotózunk, és töltjük fel ezeket a, halszemoptikával készült képeket az oldalra, így a leendő látogató előre meg tudja nézni, hogy hova is érkezik majd. Ezen túl pedig rövid szövegekkel szeretnénk felkelteni még jobban a turisták érdeklődését, három nyelvet használva: magyar, szlovák és angol.

Mint azt a vezető elmondta, a projekt eredményeként létrejön egy maximum négyszáz helyszínhez kapcsolódóan 3D vizuális és kiegészítő információkat tartalmazó PC és mobilapplikáció, nyolc helyszínhez kapcsolódóan audiovizuális promóciós anyag, valamint kétszáz QR-kód, amelyek elősegítik majd az applikáció letöltését.

ma átlagosan két-három éjszakát töltenek megyénkben a látogatók, a pályázat megvalósulása után azonban remélhetőleg sokkal hosszabb időt szánnak majd erre a területre, hiszen rengeteg izgalmas turisztikai látványosságról és szolgáltatásról olvashatnak előre.

A projektben részt vesz még a magyar Intellexi Kft. és a szlovák Novitech a.s., vezető partner a magyar SZSZBMFÜ Nonprofit Kft. A projektmenedzser elmondta, júniusban kezdődött a közös munka. – Mindösszesen tizenhat hónapunk van a megvalósításra, tehát következő év szeptember végéig készen kell lennünk, utána pedig három év az eredmények fenntartási időtartama – mondta Huzsvai Krisztián, aki beszélt a programra szánt összegekről is. – A Magyar Miniszterelnökség és a Szlovák Köztársaság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztériuma által közösen meghirdetett pályázatra a rendelkezésre álló keret tízmillió euró. Ebből erre a projektre százhúszmillió forint jut, aminek EU-támogatása a teljes költségvetés nyolcvanöt százaléka – mondta a projektmenedzser.

Cél tehát a határ menti terület vonzerejének növelése a helyi mikro-, kis- és középvállalkozások bevonásával egy hosszútávon fenntartható szolgáltatás létrehozása révén, aminek a segítségével releváns, naprakész információ biztosítható a régió turisztikai lehetőségei iránt érdeklődő vagy abban érdekelt célcsoportok számára.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!