Ugrás a tartalomra

CNG midi buszokat vásárol az MVK

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. február 17. csütörtök 14:26
A környezetbarát járműveknek köszönhetően tovább erősödhet a város tömegközlekedési zöld programja.

Fotó: Horváth Csongor

Hat darab új, környezetkímélő, CNG meghajtású midi autóbuszt vásárol a Miskolc Városi Közlekedési Zrt.(MVK). A témában tartott szerdai sajtótájékoztatón elhangzott, a lízing konstrukcióban való beszerzést a Miskolc Holding Igazgatósága már jóváhagyta, indulhat a közbeszerzés kiírása.

Az eseményen Demeter Péter, az MVK vezérigazgatója úgy fogalmazott, a közlekedési cég számára – a tulajdonos önkormányzattal összhangban – kiemelten fontos a környezettudatosság, a környezetünk védelme. Éppen ezért vásároltak még 2016-ban 75 darab CNG autóbuszt, gyakorlatilag ezzel a lépéssel indult meg a korszerűtlen, dízelüzemű buszok cseréje.

- A folyamat aztán a közelmúltban új erőre kapott, már készül Miskolc első tíz elektromos autóbusza és a hozzájuk kapcsolódó töltőinfrastruktúra is, melyet a Zöld Busz programon keresztül tudunk beszerezni. A most beszerzendő CNG meghajtású midibuszokkal viszont olyan utcákra, területekre is el tudunk majd jutni, melyeket a jelenlegi csuklós és szóló kocsikkal nem tudunk megközelíteni – mondta el Demeter Péter.

A most beszerzendő midibuszok hasonló felszereltségűek lesznek, mint a jelenleg futó járművek, klimatizált, utastájékoztató eszközökkel, utasszámlálóval és biztonsági kamerarendszerrel ellátottak.

Veres Pál, Miskolc polgármestere is fontos lépésnek nevezte az új buszok beszerzését. „Miskolcon a tömegközlekedés nagy múltra tekint vissza, hiszen a villamosközlekedés már 1897-ben, az buszközlekedés pedig 1948-ban indult meg. „A város és a közlekedési cége az idők folyamán mindig változott, korszerűsödött. Azt látjuk, hogy a környezetbarát, zöld buszoké a jövő, ezen az úton kíván Miskolc városa is haladni, ezért is szerezzük be az elektromos buszokat és ezt a hat midibuszt is.” – mondta.

A környezetkímélő, CNG meghajtású midi autóbuszok várhatóan év végén érkeznek Miskolcra.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!