Ugrás a tartalomra

Csak a jégeső verte el a miskolciakat, a Bobcats megnyerte története első mérkőzését

Miskolc Televízió/Kujan István
Utoljára módosítva
2023. április 03. hétfő 11:34
Viharos időjárás és hosszabbítás - a tavalyi szezonnyitóról ismerős "elemekkel" tarkított mérkőzést játszott a Borsod Bobcats amerikaifutball-csapat szombaton az egyetemi sportpályán.
Horváth Csongor képgalériája

A VD Randers elleni bajnoki nyitányra szép számban érkeztek vendégszurkolók is, a miskolci csapat tájékoztatása szerint több mint 120 nézője volt a helyszínen a mérkőzésnek, online pedig körülbelül 2500-an követték a Borsod Bobcats története első meccsét.

Amint arról lapunk is beszámolt, a korábbi két miskolci csapat - a Steelers és a Renegades - fúziójából jött létre a Bobcats, ezen a néven tehát ez volt az első mérkőzésük az újjászervezett HFL-ben.

Az első negyed tapogatódzó játékot hozott, first down-okig jutottak a csapatok, pont azonban nem került fel az eredményjelzőre.

A második negyedre aztán megérkezett a vihar és a jégeső, ami lelassította a játékot, de a miskolciaknak így is sikerült megszerezni a vezetést Nagy Donát elkapásával, amit azonban hamar kiegyenlítettek a vendégek, így a kimaradt extrapontok miatt 6-6-os állásról vonulhattak a nagyszünetre a csapatok.

Szerencsére a második félidőben újra ideális körülmények között folytatódhatott az összecsapás, de a rendes játékidőben újabb pontokat nem sikerült feltenni a táblára, ezért jöhetett a hosszabbítás, amit Jónás Máté field goaljával a miskolciak nyertek meg.

- A védelmi egység nagyon jól helyt állt, főleg a záró negyedben és a hosszabbításban igazán magas lángon égett és több kulcspillanatban is meg tudta állítani a Rangers támadóegységét - összegzett a csapat Facebook-posztjában.

Venczel Tibor, védelemért felelős edző a mérkőzés után a Miskolc Televíziónak örömét fejezte ki, hogy a védelem meg tudta nyerni a meccset, de az offense is jól teljesített, bár - tette hozzá - ilyen időjárási körülmények között nekik jóval nehezebb dolguk van.

- Sok akadály hátráltatta a felkészülésünket, de a mérkőzés végére kezdtünk összeállni, ahogy majd a szezon során is szeretnénk kinézni. Fontos győzelmet arattunk a Bobcats bemutatkozó meccsén, aminek nagyon örülünk. Bízunk abban, hogy tudjuk tartani ezt a védelmi szintet, és idővel a támadóegység is jobban összeszokik majd. Szeretnénk minél több mérkőzést megnyerni, és bejutni a rájátszásba - tette hozzá.

A szezonnyitón láthattunk pár szépen felépített támadást is a Bobcats részéről. Farkas Máté támadásért felelős edző azt mondta, a mérkőzés elején a terveknek megfelelően tudták kontrollálni a meccset, elsősorban gyors, rövid játékokra és a hosszú labdabirtoklásokra szerettek volna építeni. Ez a jégeső megérkezéséig működött is, megszerezték a csapat történetének első touchdown-ját, a vihar azonban átírta a forgatókönyvet.

- Rákényszerültünk a brusztulós játékra, ami nem az erősségünk, de szerencsére a második félidőben az időjárás javulásával a mi játékunk is feljavult, több lehetőségünk is volt megnyerni a mérkőzést, ám ez végül csak a hosszabbításban sikerült - mondta.

HFL, 1. forduló, eredmény:

Borsod Bobcats - VD Rangers: 9-6 (0-0, 6-6, 0-0, 0-0, hosszabbításban 3-0)
Pontszerzők: Nagy Donát (elkapott touchdown Györki Ferenc passzából), Jónás Máté (field goal)

A HFL bajnoki idényének következő mérkőzését április 16-án, a fővárosban játssza majd a Borsod Bobcats, a Budapest Titans csapata lesz az ellenfél.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!