Ugrás a tartalomra

Csaknem 40 éves rekordot adott át a múltnak

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2020. július 21. kedd 14:26
A 100 méteres gátfutás 39 éves rekordját döntötte meg Tóth Anna. A Miskolci Sportiskola 16 esztendős tehetsége 14 másodperc alatt teljesítette a távot a Debrecenben. Magyarországon - a 18 év alatti lányok közül - még sohasem futott senki ilyen gyorsan 100 méter gáton.

A csütörtöki szenzációs futás után, immár a friss világranglista előkelő hatodik helyén állva érkezett hétfői edzésére a 16 esztendős tehetség. A Miskolci Sportiskola gátfutója úgy érte el az egészen kitűnő, 13.91 század mp-es időeredményét, hogy nem a saját korosztályának megfelelő gáton, hanem a felnőtt magasságon versenyzett és ez volt az idei első szabadtéri versenye. "Az utolsó gátba nagyon beleakadtam, szóval szerintem van még tartalék ebben a futásban. Remélem majd most hétvégén, Budapesten, a bajnokságon, tudok javítani ezen az időn" - mondta Tóth Anna.

A koronavírus miatt elmaradt versenyek helyett is, fél éven át szinte csak edzeni tudtak a versenyzők, ami nagyon jót tett Anna futásának, technikájának. Ugyanis a fedett pályás ifjúsági bajnokságon, 60 méter gáton, már ő volt a leggyorsabb. A debreceni viadalon pedig a hazai TOP három gátfutó között említhető Sorok Klaudiát legyőzte és csak a talán jelenlegi legjobb magyar gátas, Kozák Luca végzett előtte. "Ennek a hosszú, versenymentes időszaknak volt előnye is: nem volt az a kényszer, hogy most itt versenyre csúcsformát időzíteni - árulta el Tigyi József atlétikai szakosztályvezető. - Le lehetett menni az alapokra, ami nem ment azt jobban gyakorolni, súlypontilag nagyobb figyelmet fordítani rá. Volt tehát idő, a minőségi és mennyiségi munkát elvégezni.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!