Ugrás a tartalomra

Családbarát munkahely a Bosch miskolci gyára

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 14. szombat 10:19
A cég az elismerést először a Női Erőforrás Család és KarrierPONT évértékelőjén mutatta be nyilvánosan.

A Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. HR képviselői a programon bemutatták azokat az intézkedéseket, amelyek révén az Emberi Erőforrások Minisztériuma nekik ítélte az elismerést: a rész- és távmunka alkalmazása, a „kismamasor” bevezetése, a helyi oktatási intézményekben működő csoportjaik és osztályaik kedveltek a munkavállalóik körében.

A családbarát munkahelyek között köszöntötték a miskolci Eastjob Személyzeti Tanácsadó Bt.-t is, amely szintén idén nyerte el a Családbarát Vállalat Díjat a Három Királyfi, Három Királylány Alapítványtól.

Az ilyen és ehhez hasonló jó gyakorlatokat mutatták be a Női Erőforrás partnercégei azon a HR fórumon, amelyre a szakterület képviselőit hívták meg a szervezők. A munkaerőpiacot jól ismerő szakemberek olyan irányokat szeretnének kijelölni a Család és KarrierPONTtal együttműködve, amelyek segítik a GYES-ről és GYED-ről munkába visszatérő nőket. Az édesanyák számára ugyanis fontos, hogy a magánélet és a munka egyensúlyba kerüljön, és a gyermekek körüli teendőket is kényelmesen el tudják látni – fogalmazott Szathmáry-Király Ágnes kommunikációs munkatárs.

A találkozó előadásai olyan témákat is felvettek a családbarát munkahely gyakorlati megvalósítása mellett, mint a játékosítás (gamifikáció) alkalmazása a HR területén, vagy a családon belüli erőszak áldozatainak – legyenek nők, férfiak vagy gyerekek – segítése a munkahelyi közösségükben.

A Női Erőforrás elmúlt másfél évi munkáját értékelve Hiripi Edina szakmai vezető elmondta: éppen félidejénél tart a projekt, amelynek legfontosabb célja, hogy segítsék a kisgyermekes anyákat a munka-magánélet egyensúlyának megtalálásában, és bátorítsák a munkáltatókat a családbarát foglalkoztatás gyakorlatának elterjesztésére. Ezt szolgálja a Weidlich udvarban kialakított közösségi nappali valamennyi programja és szolgáltatása.

A miskolci Női Erőforrás az egyik abból a 71 Család és KarrierPONT-ból, amely a Nők a családban és a munkahelyen EFOP-pályázat keretében nyílt Magyarországon.

– A miskolci központ HR szakembereinknek, mentálhigiénés kollégáinknak és szociológusainknak azonosak a céljai: javítani a nők munkaerőpiaci helyzetén; meggyőzni a munkaadókat arról, hogy a nők a család mellett kiváló munkát tudnak végezni részmunkaidőben, távmunkában, alkalmi munkásként, vállalkozóként, vagy más atipikus foglalkoztatási formában – tette hozzá Szathmáry-Király Ágnes.

További hírek

Olvasnivaló