Ugrás a tartalomra

Családfői gondolatokat ültettek el

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2021. október 29. péntek 11:31
Ámbrafát ültetett a Férfiak Klubja a Deák téren péntek délután, így közel ötven határon inneni és túli település után már Miskolcon is megtalálható a Férfi Felelősség Fája.

A tagok az akcióval - melyen a városvezetés képviseletében Czifrusz Natália miskolci főkertész és Badány Lajos alpolgármester is részt vett - társadalmi szinten és tömegesen szerették volna ráirányítani a férfiak figyelmét arra, hogy a jövő társadalmát valójában nem annyira munkahelyeikkel, sokkal inkább a leendő generációknak átadott értékeikkel építik.

- Férfiként nem elég csupán a munkahelyeinken teljesíteni, újra részt kell vennünk az erkölcsi alapok megerősítésében, így például a nevelésben - fejtegette Bedő Imre, a Férfiak Klubjának alapítója. 

Férfiként különleges felelősségét érzik annak, hogy a helyes otthoni példák és minták gyarapításával, örökítésével, valamint az emberi együttműködés társadalomformáló értékeinek továbbadásával ők maguk is tegyenek a válások számának csökkenéséért.

Fotó: Mocsári László

Úgy vélik: a nőkkel való összefogás megújítására van szükség, mivel a nyugati társadalmak legnagyobb problémája a családok szétesése - éppen ezért elsősorban a férfiakat szólítják fel az azonnali cselekvésre, meglátásuk szerint ugyanis ebben a munkában a családfők részvétele kardinális jelentőségű. 

A klub - saját hitvallása szerint - 2013 óta dolgozik azon, hogy a családok megerősítése és az erkölcsi alapok helyreállítása, a férfiak és nők szövetségének megerősítése révén társadalmi változást érjen el - munkájukat több tízezer női támogatói tag is segíti. Küldetésükre és felelősségérzetükre pedig - többek közt Debrecen, Budapest, Szentendre, Visegrád, Pécs, Gödöllő, Csíkszereda, Székelyudvarhely és Sepsiszentgyörgy után - immár a borsodi megyeszékhelyen is emlékeztetni fogják a helyieket. 

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!