Ugrás a tartalomra

Csalás miatt feljelentést tesz Kuznyecov Szergej ügyében a DVTK

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 15. hétfő 20:58
Az ügy előzménye, hogy Kuznyecov Szergej jogi képviselői az edző februári menesztését követően eljárást kezdeményeztek a klub ellen a FIFA-nál, melynek következtében a FIFA ideiglenesen kizárta a DVTK-t az átigazolásból.
Illusztráció: DVTK-Ferencváros labdarúgómérkőzés idén májusban /Fotó: Osztie Tibor

A történtek ellenére a DVTK ebben az átigazolási időszakban is tud majd igazolni, a most szerződtetni kívánt játékosoknak lesz játékengedélyük.

- Álláspontunk szerint a Kuznyecov Szergej ügyben készült FIFA beadványban, az ügyben jelentőséggel bíró angol nyelvű fordításokban, mindegyikből kimaradt, hogy Kuznyecov magyar állampolgárként kötött szerződést, ezáltal megtévesztésre került a FIFA, mivel az iratokból nem derült ki számára, hogy korábbi vezetőedzőnk magyar állampolgár is – írta közleményében a dvtk.eu

- Erre való tekintettel ugyanis, jogvitája a DVTK-val nem tartozna a FIFA hatáskörébe, hanem a magyar nemzeti jog hatálya alá tartozik. Kuznyecov Szergej egyébként munkaügyi pert is indított klubunk ellen Magyarországon – ez esetben magyar állampolgárként – mondta dr. Dányi Szilárd, a klub jogi képviselője.

- A klub mindent megtesz annak érdekében, hogy a FIFA ideiglenes döntését megváltoztassa, de amennyiben a fellebbezéseink sikertelenek lennének, vagy rövid időn belül nem eredményeznék az átigazolásból való kizáró határozat visszavonását, klubunk akkor is biztosítani fogja az átigazoláshoz való jog visszaszerzését, vagyis a most szerződtetni kívánt játékosoknak lesz játékengedélyük, így ezen ügy a DVTK labdarúgó csapatának szakmai működését semmilyen formában nem befolyásolja majd – tette hozzá dr. Bajúsz Endre, a DVTK sportigazgatója.

Ahogy az ügyben bármilyen érdemi változás történik, a DVTK tájékoztatja a szurkolóit és a közvéleményt – írták a weboldalon. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!