Ugrás a tartalomra

Csíksomlyóra tartó zarándokok érkeztek Miskolcra 

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 11. szombat 13:49
Idén két csoport gyalogos zarándokként indult Budapestről Csíksomlyóba. Céljuk, hogy negyven nap és kilencszáz kilométer megtétele után a pünkösdi búcsúra elérjék a csíksomlyói kegyhelyet. A csoportok Miskolcon is áthaladtak, csütörtökön a Városházán, pénteken pedig a Fráter György Katolikus Gimnáziumban tettek látogatást.
Fotó: Végh Csaba

Tizenkettedik alkalommal szerveznek a Mária Út önkéntesei negyven napos pünkösdi zarándoklatot Budapestről Csíksomlyóba. A zarándokok az úgyneve-zett Mária úton haladnak, és Máriabesnyő, Gyöngyös, Eger, Miskolc, Tokaj, Máriapócs, Nagykároly, Zilah, Válaszút, Marosvásárhely, Sóvárad és Zetelaka érintésével érnek el Csíksomlyóra.  

A Budapestről indult zarándokcsoportokat immár nyolcadik éve fogadták a Vá-rosházán csütörtökön, ahol a zarándokok rövid pihenőt tartottak az önkormányzat képviselőinek és munkatársainak körében. A Turul csoport tagjait Ko-vácsné Budai Mária önkormányzati képviselő, Seresné Horváth Zsuzsanna egyházügyi- és Donát Erika önkormányzati referens fogadta.  

Fotó: Juhász Ákos

A már szinte baráti beszélgetés során - a tavaly zászlójukra tűzött és a csíksom-lyói búcsút megjárt szalagokat is visszaadták Miskolc önkormányzata és a pol-gármesteri hivatala részére. 

A második, nagyobb létszámú Szentkúti csoport csütörtök este érkezett meg a Görömbölyi Római Katolikus templomhoz, majd onnan szálláshelyükre, a hejőcsabai Gárdonyi Művelődési Házba. A Bárczay Alapítvány esti és reggeli vendéglátása után, pénteken haladtak át Miskolcon és jutottak el a Mária úton a belvárosba, ahol Fráter György Katolikus Gimnáziumban tettek látogatást.

További hírek

Olvasnivaló