Ugrás a tartalomra

Csobbanás a vízben, alámerülés a zenében – jön a második Aquatrip!

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. augusztus 21. péntek 11:01
Furcsa volt ez a nyár a bulizás szempontjából is: a nagy fesztiválok elmaradtak, nem csápolhattunk sztárok koncertjein többezer fős tömegben, beutazva a nagyvilágot, vagy „csak” az országot. Ki-ki döntse el maga, hogy hiányzik-e ez az életéből. De talán sokan felismerték végre, hogy a „helyi” is lehet érték, és nagyon is kellemesen érezhetjük magunkat szűkebb, de baráti társaságban.

Szerencsés helyzetben vagyunk: ahogy az elmúlt hónapok során underground-sorozatunkban bemutattuk, egészen sok olyan, elektronikus zenét játszó csapat, DJ tevékenykedik a borsodi megyeszékhelyen, illetve a régióban, akik eléggé kreatívak ahhoz, hogy alkalmazkodjanak a járvány okozta helyzethez is. Live stream-ek, új party-ötletek, mindezt úgy, hogy ragaszkodnak régi értékeikhez, zenei kínálatukhoz, közönségükhöz.

A teljesség igénye nélkül: átélhettük, milyen energiák szabadultak fel az újraindulást követő Nextapes-bulin a Vasgyárban; az NWCC szállós szettjei a Kilátóban nagyon hiányoztak már; a Rezidencia csapata pedig folytatja áldásos tevékenységét, és teret ad a helyi DJ-knek a bemutatkozásra – és pár hete valami újba is belefogtak. Ez az Aquatrip a Miskolctapolcai Barlangfürdőben.

A szívhez is szólnak

„Délután lassabb tempójú lazulás, este iszonyat dinamika” – így jellemeztük az első Aquát. Most struktúrájában más irányt vesz a szombati, második felvonás – avat be minket a részletekbe Squell (Ötvös Krisztián, Rezidencia), akit újra a lemezjátszók mögött üdvözülhetünk majd.

– Ezen a (reméljük) napsütéses szombaton inkább a hozzám közelebb álló, dallamosabb, elektronikusabb vonal lesz előtérben: deep/melodic house, egy kicsi afro világ is felcsendül majd, kis indie dance, és persze modern elektronika. 7mirror (Rezidencia) barátommal először játszunk majd együtt, mindjárt kétszer is a nap során. A nappali mókánk nagyon lágy, szívhez szóló, extra dallamos spiritual house lesz. Az esti már más téma… Sokat agyaltunk, mert két külön világ vagyunk. De aztán összeállt a kép, mindkettőnk részéről özönlöttek a klassz zenék, így megtaláltuk az összhangot. Hangulatilag egy nagyon felemelő, csavaros, modern hangzású szett lesz hallható tőlünk sok-sok furcsa elemmel. Igazi csemege a füleknek.

Az exkluzív helyszín számára is extra löketet ad, mondja, hozzátéve: az 500 fős korláttal sincs baj. – A lényeg: az ott lévők maximálisan jól érezzék magukat a szettjeim alatt. Hiszen ha ők boldogok, akkor én is az vagyok.

Nehéz ilyet találni az országban

Városon belül maradnak, de kilátós rezidenciájukat elhagyják az Aquatrip miatt az NWCC-s srácok. TheSokolRadio (Alencsik Tamás, NWCC) elárulja, nem csak emiatt lesz különleges alkalom számukra a szombati. – Nem különálló szetteket játszunk majd ugyanis, hanem egymást folyamatosan váltva. Ez egy folyamatos „munka” lesz, amivel egymást is inspiráljuk. Egy improvizációt hallhat majd a közönség. Állandó impulzus lesz hármunk között, és közben arra is figyelnünk kell, hogyan fokozzuk a hangulatot. Remélhetőleg ezt majd a közönség is tapasztalja, ezt szeretnénk tükrözni feléjük.

Forrás: az NWCC Production hivatalos Facebook-oldala

A helyszínhez illő zenékkel készülnek, a jól megszokott hangzásvilághoz azonban tartják magunkat. – Pozitív érzésekkel mentünk haza az első Aquatrip után, az utolsók között hagytuk el a Barlangfürdőt késő éjjel. Addig maradtunk, amíg a jó érzések tápláltak minket, ez pedig zárásig tartott. A Barlangfürdő egyébként is nagyon kedves a szívemnek; külön öröm, hogy ez Miskolcon található, utazni sem kell érte sokat. Jó a víz hőmérséklete is. Bízunk abban, hogy most azért jobb időnk lesz – így a medencében táncolás kellemes élmény lehet. Ilyet nehéz találni azért az országban.

Szívügyük

Az első, júliusi felvonást sikerként könyvelték el a szervezők. – A rossz idő ellenére is remek hangulat volt és mindenki jól érezte magát. Nekünk ez sokat jelentett, hiszen minden eseményünknél a jó hangulat megteremtése a cél; kellemes környezetben, kulturáltan szórakozva, hogy a vendégek pozitív élményekkel térjenek haza – mondja 7mirror (Földi Olavi, Rezidencia).

Kiemeli: sok tanulságot vontak le az első rendezvényből. – A legfontosabb: szívügyünkként kezeljük, hogy a környéket ne érje meglepetésként a zenés esemény, így minden hotelt és panziót tájékoztattunk és minél több fórumra eljuttattuk az esemény legfontosabb részleteiről szóló információkat. Mert ugye hiába van a hangerő a megengedett határértékeken belül (amit műszeresen pontosan lemérünk), mégsem tudjuk teljesen a kerítésen belül tartani. Fontos tehát, hogy értesüljön mindenki időben, hogy egy nyárzáró bulit rendezünk szombaton.

„Nagyon nyögvenyelős ez az év és sokmindenre rányomta bélyegét a vírushelyzet is, így legalább egy-egy alkalommal próbálunk lazítani és olyan lehetőséget biztosítani Miskolc elektronikus zenét szerető közönsége számára, ami miatt szép emlékekkel gondolhatnak majd vissza az idei nyárra a közelgő őszi estéken. Szórakozni egy kicsit mindig kell, mosoly az élet.”

Line-up:

Day:
12:00 - 13:30 7mirror b2b Squell
13:30 - 14:30 NewC
14:30 - 16:00 Németi
16:00 - 17:00 Leslie V
17:00 - 18:00 Totpeti

Night:
18:00 - 22:30 Truesounds Music, Peter Makto, Gergely Sárdi, Davko
22:30 - 23:30 7mirror b2b Squell
22:30 - 02:00 NWCC Production.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!