Ugrás a tartalomra

Csodás tájakon, kétkeréken - ismét jön a Bükk Kupa

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. augusztus 31. szerda 16:41
Új elemekkel bővült a Bükk Kupa hegyi kerékpárverseny programja, a három nap során gyakorlatilag minden korosztály és minden biciklis megtalálja a kedvének, erőnlétének megfelelő távot és versenyt. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették a szervezők szerdán.
Fotók: Horváth Csongor

Szeptember második hétvégéjén, 9-e és 11-e között hatodik alkalommal rendezik meg a Bükk Kupa hegyi időfutam kerékpárversenyt. A program évről évre egyre több résztvevőt vonz, a szervezők pedig igyekeznek minden alkalommal valami újdonságot csempészni a kínálatba. Nincs ez másként idén sem - tudtuk meg Somogyi László főszervezőtől, aki a sajtótájékoztatón elmondta, két új számmal bővül a program, így a kerékpárosok még szélesebb körét tudják megszólítani.

Készülnek ugyanis egy hosszabb, közel 90 kilométeres túrával, ahol az edzettebbek a Miskolci Road Cycling Club (MRCC) kerékpáros szakosztályával közösen teljesíthetik az edzőkörüket. A szintemelkedés bőven meghaladja majd az ezer métert. Ez a programelem szombatra esik.

Somogyi László (középen)

És már meghirdették a gyerekversenyt, ezt vasárnap a Bosch parkolójában rendezik meg, ahol egy körpályát alakítanak majd ki - hogy mennyire van igény az ilyen programokra, jól mutatja, hogy egy hét alatt közel száz jelentkezés érkezett be.

A jól ismert, Lillafüred és Jávorkút közötti, tízkilométeres távot szintén vasárnap teljesíthetik majd az indulók.

- A program három napja a kerékpározásról szól majd; biztos vagyok abban, hogy mindenki megtalálja a neki kedves távot - zárta köszöntőjét a főszervező.

Csöbör Katalin (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő, a verseny fővédnöke a program erényeit hangsúlyozta.

- Sokat jelent számunkra, hogy az ország minden tájáról érkeznek kerékpárosok, akik így megcsodálhatják természeti értékeinket, épített örökségünket. Bízunk abban, hogy visszatérnek majd ide - húzta alá, majd felelevenítette, a térségben többszáz kilométer kerékpárutat adtak át. - Azon dolgozunk az önkormányzatokkal, hogy a települések bicikliútjai összekapcsolhatók legyenek, egy hálózatot alkossanak.

Nyirkó Attila, a Miskolci Road Cycling Club (MRCC) elnöke elmondta, idén is örömmel rendezik meg is a versenyt, hiszen a közös edzéseiken túl igyekeznek a csapattal más, "külső" sporteseményeken is részt venni.

- Számunkra fontos, hogy mozgásra ösztönözzük az embereket. A pandémia sokakat arra buzdított, hogy kerékpárra üljenek, és magunk is tapasztaljuk, hogy egyre nő a versenyek iránti érdeklődés is - tette hozzá.

Badány Lajos alpolgármester a városvezetés nevében kifejezte: minden olyan kezdeményezést üdvözölnek, ami öregbíti a város jó hírnevét, és felhívja a hazai és nemzetközi közvélemény figyelmét Miskolc természeti szépségeire, sportolási lehetőségeire.

- Fontosnak tartjuk a kerékpározás népszerűsítését, a közlekedésfejlesztési stratégiában is kiemelt szerepet játszik a mikromobilitás fejlesztése, aminek egyik válfaja a biciklizés - tette hozzá.

A sajtótájékoztatón támogatók is jelen voltak, mind Béres Attila, a Diósgyőri Fogaskerékgyártó Kft. tulajdonosa, mind Kun Richárd, a Flavatar Világító Virágok jogtulajdonosa a sportolás, a kerékpározás fontosságát hangsúlyozta. Elmondták, kiemelten támogatják a sporteseményt.

(A külső képünk archív, fotó: Horváth Csongor)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!