Ugrás a tartalomra

Csokorba szedték az álláslehetőségeket

Miskolc TV/Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. július 01. csütörtök 17:10
A Miskolci Paktumiroda által szervezett állásbörzén tizenhat cég vagy szervezet kínált munkalehetőségeket.
A Miskolci Paktumiroda toborzó napja - Juhász Ákos képgalériája

A szakképzett munkaerő Miskolcon tartása – ez volt a célja a csütörtöki  toborzónapnak, amit a Miskolci Paktumiroda szervezett. Az eseményen szép számmal jelentek meg érdeklődők. A Miskolc Televízió Híradója által megszólaltatott kazincbarcikai Darmos Kitti tavaly végzett a Miskolci Egyetemen közgazdászként.  Azt mondta, Barcikán és környékén már több cégnél is érdeklődött, de ott nem járt sikerrel, ezért böngészte át a megyeszékhelyen működő cégek kínálatát.

A miskolci toborzónapon szociális intézmények, gyártó- és szolgáltató cégek is kínáltak nyitott pozíciókat. Köztük egy ügyfélszolgálatos cég is, amelynek munkatársai jelenleg otthonról dolgoznak. „Jelenleg most mi inkább ügyfélkapcsolati szakértőt, telefonos kollégákat keresünk, akik szintén otthoni munkavégzésben tudnak dolgozni. Ez igazából az ország bármely részéről történhet, hiszen akár otthoni munkavégzéssel is csatlakozhat hozzánk munkavállalóként – mondta Strázsi Krisztina, az United Call Centers KFt. toborzó munkatársa (recruiter).

A miskolci paktumiroda által szervezett toborzónap már a nyolcadik volt a sorban. Az eseményen a multinacionális, autóipari cégektől, a szerszámgépgyártókon át, az élelmiszeripari vállalkozásokig összesen tizenhat kiállító képviseltette magát. Közép és akár felsőfokú szakirányú végzettséget igénylő munkalehetőségeket is kínáltak. 

Fotó: Juhász Ákos


Petruskó Norbert, a polgármesteri hivatal szóvivője a Híradónak úgy fogalmazott, a program a kereslet és a kínálat egymásra találását segíti évek óta.

- A paktum 2018 tavaszi indulása óta már több mint 2000 embernek nyújtott valamiféle munkaerőpiaci, munkaügyi szolgáltatást és a Széchenyi utcában lévő irodában pedig már több mint háromezren fordultak meg. Azt gondolom, hogy ezek a számok beszédesek, tehát van igény erre a szolgáltatásra itt Miskolcon is – hangsúlyozta.

A szóvivő hozzátette: a rendezvény egyik célja az, hogy segítsen itthon tartani a szakképzett miskolci munkaerőt és a városnak az érdeke is, hogy megpróbálja megállítani azt az elvándorlást, amellyel számos más nagyváros is küzd.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!