Ugrás a tartalomra

Csúcsra jár Miskolc gazdaságának növekedése

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 07. vasárnap 10:03
Idén, hat hónap alatt 8 és fél százalékkal nőttek tavalyi év azonos időszakához képest Miskolc iparűzésiadó-bevételei, amik így meghaladták az ötmilliárd forintot. Erről Soós Attila, a FIDESZ képviselőcsoportjának vezetője beszélt sajtótájékoztatón.
Fotó: Juhász Ákos

- Az elmúlt években újabb és újabb sikerekről számolhatunk be, például a turisztikai adóbevételek kapcsán, vagyis ez a város, amit Kriza Ákos vezet, nem csak bevétel szempontjából, hanem gazdasági teljesítmény szempontjából is a legerősebb megyei jogú városok és a legerősebb városok közé került. Ez a gazdasági teljesítmény jóval meghaladja az országos átlagot és ez egyértelműen a miskolci embereknek és az itt élőknek az itt dolgozók munkájának a gyümölcse – hangsúlyozta Soós Attila.

A város adóbevételei egyre kedvezőbben alakulnak, a költségvetésből egyre többet lehet költeni nemcsak beruházásokra, hanem Miskolc fenntartására is. Soós Attila szerint működhet egy város úgy is, hogy saját bevételeiből tartja fenn magát és nincs szüksége 10 milliárdos nagyságrendű hitelekre a működőképesség fenntartására. A Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatóján azt mondta: 2010-hez képest 185 százalékkal nőttek az adóbevételek, amik éves szinten átlagosan 23 százalékos bevételnövekedést jelentenek.

Köztudott, hogy a helyi iparűzési adóbevételek alakulása mindig is mutatója volt, méghozzá a legfontosabb, az adott gazdaság erejének. A közgyűlési vitában elhangzott, hogy Miskolc iparűzési adóbevételei 2010-hez képest, 2018-ra, 185 százalékkal nőttek. Mindez évente, több mint 23 százalékos növekedést jelent. Az 1990-es esztendőkben a város, gazdasági erejét tekintve, a sereghajtó települések között volt. Mára megcáfolhatatlan tény, hogy Miskolc, a FIDESZ-KDNP, illetve dr Kriza Ákos polgármester városvezetésének időszakában került be a legerősebb magyar városi gazdaságok élmezőnyébe – hangsúlyozta Soós Attila, a FIDESZ képviselőcsoportjának vezetője.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!