Ugrás a tartalomra

Debreceni hallgatók szépítik a történelmi Avast

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2024. július 04. csütörtök 13:41
Az építésznek tanuló fiatalok három installációt készítenek el, melynek az avasi sétányokat felkeresők használhatnak majd.
Fotók: Mocsári László


Több, mint tizenöt diák és négy tanár érkezett a napokban Miskolcra a Debreceni Egyetem Műszaki Karáról. Az építész- és építőmérnöknek tanuló hallgatók egyhetes építő táborban vesznek részt, ahol tanáraikkal három installációt készítenek majd el Miskolc számára. Az alkotásikat a Mélyvölgy területén helyezik majd el, amelyeket később a Mélyvölgy területén láthatnak.

Keller Ferenc


Keller Ferenc, YBL és Pro Architectura-díjas építész a Miskolc Televízió híradójának, a Miskolc Mának elmondta, az installációkat kifejezetten a történelmi Avas látogatóinak szánják. 



– Azt láttuk, hogy itt platókra van szükség, olyan terültekre, ahol egy pillanatra meg tud állni az ember, Borangolások idején például meg tudnak pihenni, le tudják tenni a poharaikat és szusszannak egyet. Három olyan helyszínt találtunk előzetesen, ahol ezeket a fából készült installációkat el tudjuk készíteni, ezeken dolgozunk hétfőtől – mondta. 

Kulcsár Kevin


A Debreceni Egyetem építész hallgatói a nyári tábor kezdete előtt két szemeszter alatt is terveztek, dolgoztak az installációkon, amelyeket a táborban egy hét alatt készítenek el. Egyikük Kulcsár Kevin építész hallgató, aki a gyakorlati tudás megszerzésének lehetősége nagyszerű lehetőségnek nevezte a tábort.

– Azt hiszem egyik  elméleti képzéssel sem vethető össze az, hogy valamit, amit mi álmodunk meg, mi tervezzük meg, azt nyáron mi készítjük el, tehát kvázi ezzel a munkával a saját kezünket koszoljuk össze – tette hozzá.  

Az egyik installáció makettje


A tanárok és a hallgatók elmondták, terveik szerint szombatra készülnek el a művek, amelyeket bárki megtekinthet majd az Avason sétálva. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!