Ugrás a tartalomra

Diákönkormányzati vezetőknek hirdetnek tábort

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2021. július 21. szerda 11:35
A miskolci önkormányzat első alkalommal hirdet szakmai képző tábort, amire általános iskolák 7. és 8. évfolyamos, valamint középiskolák diákönkormányzati vezetőinek vagy tagjainak jelentkezését várják.
Fotó: Beregi László

- Augusztus 23-25. között háromnapos tábort hirdetünk az iskolai diákönkormányzatok (DÖK) vezetői, vagy – ha valahonnan például épp elballagott a DÖK-elnök – a diákönkormányzatok aktív tagjai számára – beszélt a nyár végi eseményről Feketéné Pál Enikő ifjúsági referens.

- A tábor célja, hogy az iskolákat közelebb hozza, lehetőséget nyújtson a diákönkormányzati vezetők számára megismerni egymást, illetve a város is megismerhesse a diákok véleményét, ötleteit.

Ez lesz az első ilyen rendezvény. A tábor nem pusztán a szórakozásról szól majd, komoly törekvéseket önt formába.

- Úgy tapasztaltuk, Miskolcon még gyerekcipőben jár az ifjúságpolitika. A feladatunk, hogy a miskolci diákok jól érezzék itt magukat, és a városban képzeljék el a jövőjüket is. Ennek kardinális pontja, ha biztosítjuk a fiatalok számára a lehetőséget, hogy beleszólhassanak a miskolci ifjúságpolitika dolgaiba, legyen döntési joguk a diákság kulturális életéről, szórakozási lehetőségeiről.

A tábor szakmai programjait a Központi Ifjúsági Egyesület koordinálja majd, ami kifejezetten diákönkormányzatok felállítására, menedzselésére jött létre: az ország számos pontján tevékenykednek. A tábor ideje alatt önismereti, kommunikációs, problémafeltáró, konfliktuskezelő tréningeket tartanak majd, valamint megismertetik a résztvevőket az alapvető diákjogokkal.

- Készülünk természetesen szórakoztató programokkal is: kama bajnokságot szervezünk, játékos formában ismertetjük meg a várost a táborozókkal, illetve szeretnénk a Miskolci Egyetemet is bevonni: mesélni a fiataloknak az egyetemi karokról, programokról – mondta Feketéné Pál Enikő.

A jelentkezés határideje július 25.

A jelentkezés módjáról és a további információkról itt olvashatnak.

További hírek

Olvasnivaló