Ugrás a tartalomra

A digitális bíróság jegyében tartottak képzést a Miskolci Törvényszéken

Miskolci Törvényszék
Utoljára módosítva
2019. március 05. kedd 13:18
A 2018 júniusában debütált, négy végponttal működő Via Video távmeghallgatási rendszer hatékonyságának köszönhetően a Miskolci Törvényszéken február hónapban 16 alkalommal vették igénybe a hálózat nyújtotta lehetőségeket.

A rendszer valódi sikerét igazolja az is, hogy már nem csak a büntető, hanem a civilisztikai ügyszakban is egyre gyakoribb annak használata. A Via Video rendszer gördülékeny működéséhez azonban nem elegendő kizárólag a technikai feltételek biztosítása, annak pontos és mechanikus kezelése is elengedhetetlen.

Éppen ezért a Miskolci Törvényszék öt napos képzés keretében, mintegy 98 bíró számára nyújt segítséget a hálózat teljes és részletes megismerésében. A konzultációk során Pabis Attila és Tasnádi Zoltán, a Miskolci Törvényszék büntető ügyszakos bírái, e-per kapcsolattartók ismertetik a távmeghallgatásra és a tárgyalótermi kép- és hangrögzítésre vonatkozó technikai szabályokat és egy szimulált tárgyaláson keresztül be is mutatják annak működését. A résztvevők az oktatások alkalmával tesztkapcsolat létesítésén keresztül próbálhatják ki a hálózat működését, így azonnal választ kaphatnak a felmerülő kérdéseikre.

A Miskolci Törvényszék a képzéssel nem csak azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a bírák készségszintű tudást szerezzenek a rendszer használatát illetően, hanem azt is, hogy rendszeres alkalmazásával tudatosítsa a felhasználókban a XXI. századi bíróság valódi arculatát.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!