Ugrás a tartalomra

Díjat kaptak a tavalyi Diákolimpia szezon legeredményesebb iskolái

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. április 19. hétfő 11:58
Bár a tavalyi versenyek nem fejeződhettek be, a megrendezettek alapján kihirdették a díjakat, amit több Borsod megyei iskola is kapott.
Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola

Az elmúlt tanévi Diákolimpia versenysorozatot 2020. március 11-én függesztette fel az MDSZ, amely a pandémia miatt sajnos nem is tudott tovább folytatódni. A 15 sportág közül eddig a határidőig az Atlétika Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokság, Duatlon, Kosárlabda, Kézilabda és Röplabda „A” V-VI. korcsoport, a Floorball, Futsal IV. és V-VI. korcsoport, Grundbirkózás, Asztalitenisz és a Játékos Sportverseny országos döntők zajlottak le, amely az összes, huszonhét rendezvénynek kevesebb mint fele. A versenyzők és felkészítő pedagógusok munkáját a csonka szezonban is szerette volna elismerni a Magyar Diáksport Szövetség.

A legeredményesebb általános iskolák versenyében harmadik lett a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium, negyedik a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola, hatodik a Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola és hetedik a Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda.

Diósgyőri Gimnázium

A legeredményesebb középiskolák versenyében a Diósgyőri Gimnázium a második helyezést érte el. 

A Magyar Diáksport Szövetséget (MDSZ) 1987-ben alapították és mára a legnagyobb magyarországi civil szervezetté vált a diáksport területén. A szervezet fő célja, hogy minél több gyermeket vonjon be sportprogramokba és népszerűsítse az egészségfejlesztő testmozgást. Az MDSZ küldetése, hogy a testnevelés és a sport minden gyermek életének részévé váljon, egész életen át. A szervezet testmozgás és sportprogramokon keresztül támogatja az önkéntesség, valamint a társadalmi befogadás szemléletének erősítését, fejlesztését Magyaroroszágon. A Magyar Diáksport Szövetség állandó kapcsolatban áll szinte valamennyi magyarországi iskolával, és minden évben megrendezi a Diákolimpiát, amely az egyetlen országos tanulmányi verseny a diáksportban. A versenysorozatnak egy tanév során összesen 320 ezer nevezője van, közülük 35 ezren jutnak el az országos döntőkig.

További hírek

Olvasnivaló