Ugrás a tartalomra

Díjazták az egészségügyben dolgozók áldozatos munkáját

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. június 27. csütörtök 14:26
Ünnepélyes keretek között csütörtökön adták át a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Önkormányzata Szent Erzsébet és Kossuth Zsuzsanna Díját a vármegyeházán.
Fotók: Osztie Tibor

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Önkormányzat csütörtöki közgyűlési ülésen napirend előtt adták át a vármegyei önkormányzat Szent Erzsébet és Kossuth Zsuzsanna díját, elsőként a Szent Erzsébet Díjat. Ez az elismerés azoknak adományozható, akik az egészség megőrzése, a betegségek megelőzése és a gyógyítás területén végzett magas színvonalú tevékenységükkel hosszú időn át eredményesen szolgálták a vármegye lakosságát.

Szent Erzsébet díjban részesült Jászberényi Judit és dr. Zsákai Zsolt.

Jászberényi Judit, az Ózdi Almási Balogh Pál Kórház ápolási igazgatója lapunknak azt nyilatkozta, hogy ez nem szakma, hanem hivatás, amihez a betegek szeretete kell. Elmondta, hogy vezetői pályája során mindig arra törekedett, hogy a munkatársaival nagyon jó kapcsolatot alakítson ki, hiszen ez csapatmunka is. 

Méltatásában elhangzott, hogy szívügyének tekinti a prevenciót, ezért az Egészségfejlesztési Iroda munkáját is töretlen lelkesedéssel segíti. Folyamatosan dolgozik a minőségi betegellátás, a betegbiztonság megvalósításáért. Munkabírása rendkívüli, munkája betegközpontú, kollégáival szemben is korrekt és etikus. 2004 óta a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara helyi vezetője, munkáját itt is kiválóan ellátja.

Dr. Zsákai Zsolt, Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház ortopéd sebész főorvosa lapunknak azt mondta, hogy szerinte, aki az egészségügyi pályát választja, akkor nem vár a munkájáért kitüntetést. Ez olyan hivatás, amit az ember a legjobb tudása szerint végez, de mindig jól esik neki, amikor valamilyen elismerést kap érte.
Méltatása szerint kiemelkedő munkájával, helytállásával nagymértékben növeli az orvostársadalom tekintélyét, és méltán vívta ki páciensei, kollégái elismerését. Betegeit és a hozzá fordulókat rendkívüli odaadással, tudományos igényessége mellett humanitárius módon segíti. Munkásságával nagymértékben növeli Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye hírnevét.

Az ünnepségen 10 egészségügyi ágazatban dolgozó kapott Kossuth Zsuzsanna díjat. Mely azoknak adományozható, akik a betegellátásban, gyógyításban, a járványok, betegségek megelőzésben és az egészségügyi igazgatás területén végeztek elhivatott, áldozatkész munkát.  

Osztie Tibor képgalériája

Kossuth Zsuzsanna díjat vett át:

Baloghné Katlan Piroska gondozó – Rózsakert Integrált Szociális Intézmény Hejőbábai Otthon

Bánhegyi Gáborné főnővér – Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, Pszichiátriai Centrum

Béres Andrásné Leczó Erzsébet általános ápolónő és asszisztens, valamint csecsemőgondozó – Házi Gyermekorvosi körzet, Sárospatak

Borsosné Vallus Ágnes körzeti védőnő – Ózd, Hangony 

Csányi Nikoletta főnővér – Kazincbarcikai Kórház

Gyöngyösi Anita vezető ápoló – Fenyőliget Idősek Otthona, Ormosbánya

Madzin Ildikó Magdolna vezető ápoló – Bodrogközi Járóbeteg Szakrendelő Nonprofit Kft.

Mendyk Ágnes nyugdíjas ápoló – Szögliget Község Önkormányzat

Novák Mária intézetvezető és osztályvezető főnővér – Edelényi kórház

Tőkés Zoltán mentő, vezető – Szerencsi Mentőállomás

A díjakat mindkét esetben Bánné dr. Gál Bolgárka, a vármegyei közgyűlés elnöke és Szabó Gergely, a vármegyei közgyűlés alelnöke adta át.

További hírek

Olvasnivaló