Ugrás a tartalomra

Diplomaátadókkal, normál oktatási rendben kezd a Miskolci Egyetem

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. augusztus 27. csütörtök 08:59
Rendhagyó módon, négy diplomaátadó ünnepséggel, ám normál rendben készül a Miskolci Egyetem a 2020/2021. tanév megnyitására. Időközben hivatalosan is megkezdte működését az intézmény stratégiaalkotó testülete, a Rektorátus.

A rektort, a rektorhelyettest, a kari vezetőket, a Bartók Béla Zeneművészeti Intézet igazgatóját, a gazdasági terület vezetőit magában foglaló testület hetente ülésezik, alkalmazkodva a felgyorsuló világ megszaporodó feladataihoz – tájékoztatta portálunkat Horváth Zita általános rektorhelyettes. (mint ismert, 2021. február 1-jétől ő lesz a Miskolci Egyetem rektora. A róla készült portrét ITT olvashatja.)

A Rektorátus. Forrás: Horváth Zita általános rektorhelyettes hivatalos Facebook-oldala

Szűcs Péter egyetemi tanárt kértem fel a tudományos és nemzetközi portfólió ellátására szóló rektorhelyettesi tisztségre. Ezt a feladatot 2020. szeptember 1-jétől látja el. A kari vezetők természetesen a tisztségükben maradtak, kivétel a már említett Szűcs Péter: ő a Műszaki Földtudományi Kar dékánja volt, és most már tehát rektorhelyettesként folytatja tovább vezetői munkáját.

Az operatív testület legfontosabb feladata a jövőkép meghatározása, a stratégiai irányok kidolgozása, illetve az ezek eléréséhez szükséges feltételek megteremtése. Továbbá előkészíti a döntéseket a Szenátus üléseire.

Normál oktatási rendben

A Covid19-világjárvány miatt júniusban elmaradt diplomaátadó ünnepségekkel kezdi meg a következő tanévet a Miskolci Egyetem.

A diplomaosztók időpontja a következő:
szeptember 3. 10.30 óra: Bölcsészettudományi Kar és Bartók Béla Zeneművészeti Intézet
szeptember 3. 14.30 óra: Állam- és Jogtudományi Kar, valamint Egészségügyi Kar
szeptember 4. 10.30 óra: Gépészmérnöki és Informatikai Kar
szeptember 4. 14.30 óra: Műszaki Földtudományi Kar, Műszaki Anyagtudományi Kar, valamint Gazdaságtudományi Kar

Minap-archív fotó: Mocsári László

A korábbi évek gyakorlatával ellentétben – a járványveszélyre tekintettel tett biztonsági óvintézkedések miatt – idén nem lesz mód arra, hogy a végzős hallgatók rokonai, barátai a helyszínen, a Díszaulában, vagy valamelyik közeli előadóban, kivetítésen keresztül kövessék az eseményeket. Viszont mindegyik rendezvényt élőben streamelni fogják, így azokat az ünnepségekkel egy időben az egyetemi honlapon lehet majd megtekinteni. Az ünnepségeken mindenki csak maszkban és kesztyűben vehet részt.

A diplomaátadó ünnepségek után szeptember 5-én (szombaton) 10 órától az egyetemi kitüntetéseket is átadják, majd szeptember 7-én (hétfőn) szintén 10 órától rendezik meg a hagyományos tanévnyitó ünnepséget a Díszaulában.

Az egyetem vezetése arról is döntött, hogy a tanév I. félévét – a járványügyi előírások betartásával – normál oktatási rendben kezdhetik meg mindaddig, amíg a Kormány vagy az Operatív Törzs ezzel ellentétes intézkedést nem hoz.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!