Ugrás a tartalomra

Díszvilágítást kapott a Tudomány és Technika Háza előtti tér

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2023. november 27. hétfő 18:38
Az épület tulajdonosa egyfajta küldetésének tekintette, hogy rendbe tegye környezetét. Hétfő délután a Népkerttől pár lépésnyire található park fejlesztésére mindezzel pont került.
Mocsári László képgalériája

Három éve egy évtizedeken át elhanyagolt, kifejezetten leromlott területet vett kezelésbe az Expert Társaságok vezetője, aki az általa korábban megvásárolt, felújított, majd a város szövetébe visszaillesztett Tudomány és Technika Házánál nem megállva „örökbe fogadta” és rendbe tette az előtte álló közterületet is.

Hajdú László a mintegy tizenötmilliós beruházás végéhez érkezve az advent előtti ünnepélyes "lámpagyújtáson" a fejlesztőknek, a közreműködőknek és a Városgazda munkatársainak köszönetet mondva felidézte: a város közepén található tér 2020-tól teljesen megújult – növényzettel, burkolattal, padokkal, szemetesekkel, festett hordókkal és sétányokkal gyarapodott.

Néhány esztendeje – a polgármester visszaemlékezése mentén – mindennek helyén egy bozóttal teli, rendezetlen tér tátongott csupán. Veres Pál egy olyan példaértékű összefogásnak nevezte a helyi cégek és önkéntesek felajánlása révén megvalósult parkfejlesztést, mely a miskolciak érdekét szolgálja.
 
A városvezető hozzátette, a Népkert és annak vonzáskörzete esetében a város azon részéről beszélünk, amit különösképpen óvnunk kell. Hangsúlyozta: a Tudomány és Technika Háza előtti park szerves folytatásaként is tekinthető a népkerti zöldterületnek. Végezetül háláját fejezte a lokálpatrióta vállalkozónak, akinek nem titkolt célja, hogy Miskolc pihenőövezeteit fejlessze.

A most beüzemelt tizenhat darab energiatakarékos reflektor – vélekedett a most végleges formát nyert tér tulajdonképpeni megálmodója, Hajdú László – nemsoká igazán bensőséges hangulattal és fényekkel töltheti meg a fák majdani lombjait.

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!