Ugrás a tartalomra

DK: Árnyékkormányt alakít Dobrev Klára

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. szeptember 16. péntek 14:06
Rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be Molnár Csaba, a DK alelnöke, hogy pártja Dobrev Klára vezetésével árnyékkormányt alakítanak, hogy megmutassák, van alternatívája Orbánnak. Dobrev vasárnap beszél a terveiről, hétfőn pedig bemutatják az árnyékkormány tagjait.

- Magyarország ma hatalmas bajban van – kezdte Molnár Csaba az online sajtótájékoztatót. Szerinte a kormány hazudott a magyaroknak a választás előtt, majd az elmúlt évtizedek „legfájdalmasabb megszorítócsomagját” vetette ki.

„Orbán miatt van megélhetési válság Magyarországon” – jelentette ki Molnár Csaba, és hozzátette: amíg Orbán marad, addig marad a válság is. „Ma a kormány távozása az első számú feltétele annak, hogy véget vessünk ennek a megélhetési válságnak” - nyomatékosított.

Ebben a helyzetben az ellenzéknek morális és politikai kötelessége a DK politikusa szerint, hogy megmutassa, van kiút a válságból és van alternatíva. Mivel a DK-nak van a legnagyobb támogatottsága és legnagyobb parlamenti frakciója ellenzéki oldalon, Molnár szerint nagyobb a felelősségük is. Ezért készültek egész nyáron az előttük álló feladatokra.

„A Demokratikus Koalíció elnöksége arra kérte Dobrev Klárát, hogy mutassa meg, mit tenne ebben a helyzetben az a politikai közösség, amely az európai Magyarország eszméjére esküdött fel. Arra kértük Dobrev Klárát, hogy mutasson kiutat Magyarországnak az Orbán-kormány okozta súlyos megélhetési válságból” – fogalmazott Molnár, majd bejelentette:

„A DK elnöksége arra kérte fel Dobrev Klárát, hogy alakítson árnyékkormányt.”

Azt kérik a DK EP-képviselőjétől, hogy „mutassa meg, hogy van az Orbán-kormánynak európai alternatívája. Arra kértük, hogy árnyék-miniszterelnökként készüljön fel a kormányzásra.” Mint hozzátette, meggyőződésük, hogy nincs ma Magyarországon alkalmasabb személy erre a feladatra Dobrev Kláránál.

Dobrev Klára a DK pénteki elnökségi ülésén elvállalta a felkérést, és vasárnap már sajtónyilvános eseményen beszél a terveiről, hétőn pedig már be is mutatják az árnyékkormány tagjait.

Molnár Csaba úgy zárta, nincs mire várni, mert „Magyarország ma hatalmas bajban van, és eljött az ideje, hogy valaki megmutassa a kiutat a megélhetési válságból, amelybe Orbán Viktor és kormánya taszította a magyarokat.”

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!