Ugrás a tartalomra

DK: az idősek napról napra nehezebben élnek

MTI
Utoljára módosítva
2022. június 10. péntek 12:55
Az idősek napról napra nehezebben élnek, mert a kormány érdemi nyugdíjemelés helyett "legfeljebb kampányszerűen osztogatott pénzekkel" próbálta betapasztani a réseket - jelentette ki a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője csütörtökön.

   
Dávid Ferenc online sajtótájékoztatóján megismételte a DK korábbi kérését, hogy a kormány adjon egyszeri, minimum százezer forintos támogatást az átlagosnál kisebb jövedelmű nyugdíjasoknak.
    
Az ellenzéki politikus azt a korábban szintén ismertetett indítványukat is felidézte, amely az év végéig nulla, majd a jövő év elejétől öt százalékra csökkentené az alapvető élelmiszerek, a munkahelyi étkezés, a gyermekápolási és női higiéniai termékek, a napelemek és egyéb megújuló energiatermékek, valamint a lakóépületek energetikai korszerűsítésének az áfáját.
    
Kitért arra is, hogy a DK a fűtőanyagok jövedéki adóját az év végéig nulla százalékra szállítaná le, 75 dolláros világpiaci kőolajár felett pedig a felére mérsékelné az üzemanyagok jövedéki adóját. Az Orbán-kormány kezéből kicsúszott a forint és az árak feletti irányítás, "ezért hozzák most a megszorító intézkedéseket és ezért vezetik be az új adókat" - összegezte véleményét Dávid Ferenc.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!