Ugrás a tartalomra

DK: A Modern Városok Program kivégzése

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 08. szerda 09:54
Újabb kaput zárt be a Fidesz-kormány Miskolc fejlesztése előtt, egy tollvonással szüntette meg a Modern Városok Programját, mert fejvesztve keresi a pénzt a költségvetési lyukak betömésére.

A Modern Városok Program – amely élt 2015 és 2023 között – nem sok jót hozott a miskolciak életébe. A hangzatos, nagy reményekkel indult kezdeményezés mára egy fenntarthatatlan Ellipsum élményfürdővé és egy befejezetlen Diósgyőri várrá silányult. Ez a Kriza-korszak hagyatéka: átgondolatlanul, a miskolciak véleményére fittyet hányva szórták a pénzt soha meg nem térülő, elhibázott projektekre.

A program két eleme: az e-jegy rendszer, amely a közlekedés nagy lépése lett volna a digitalizáció világába, valamint az a 600 térfigyelő kamera, amely a biztonságukat szolgálta volna, füstbe ment tervvé vált.

A Demokratikus Koalíció és az LMP választói is szeretnének olyan városban élni, ahol az emberek jóléte nem csupán a hangzatos szavak szintjén elsődleges szempont, és ahol a Fidesz-elit érdekei nem befolyásolják a döntéseket - írta keddi közleményében az ellenzéki párt.

(A külső képen az Ellipsum Élményfürdő)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!