Ugrás a tartalomra

DK: a kormányváltás a miskolciak szerint is szükséges

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2023. november 08. szerda 19:03
A párt miskolci szervezetének szerda délutáni kitelepülésén az érdeklődők a DK országgyűlési képviselőivel vették sorra a „kormánytól származó hazugságokat”.
Fotó: Mocsári László

Mint arról korábban lapunk is beszámolt: a Demokratikus Koalíció (DK) történetének legnagyobb méretű utcai kitelepülés-sorozatába kezdett az ország százhat választókerületében. Így ezekben a hetekben Miskolc forgalmas csomópontjain is várták és várják azokat, akik véleményükkel, ötleteikkel szeretnék jobbá tenni Miskolcot.

A kitelepülési pontokon az érdeklődők egyebek mellett megismerhetik és átvehetik a DK „Leplezd le Orbánt!” című kiadványát. Ebben azt mutatják be, miként „verte át Orbán Viktor Magyarországot az elmúlt jó néhány évben”. Mindebből egymillió példány készült – mint azt megfogalmazták, tizenöt, „a kormánytól származó nagy hazugsággal áll szemben az adatokkal és grafikonokkal szemléltetett valóság”.

A párt parlamenti képviselői a leleplezésére ezúttal a Centrum Áruház előtti teret választották. A nemrégiben a miskolci polgármesteri székért is bejelentkező Hegedűs Andrea az eseményen elmondta: pártja Dobrev Klára vezetésével szociáldemokrata fordulatra készül. Kiadványuk apropóján hozzátette, valójában tizenötnél is több hazugsággal rendelkezik a regnáló kormány – elég, ha csak a családok hétköznapi problémáinak kiváltó okaira gondolunk szerinte.

Az ezt követő, a közeli DK-irodában megtartott fórum témája kapcsán Gy. Németh Erzsébet elfogadhatatlannak nevezte, amint az Orbán-kormány – állítása szerint – azon döntés elé állítja a magyar nőket, hogy a karriert vagy a gyermeknevelést válasszák. A Miskolcra látogató országgyűlési képviselő a helyszínen úgy vélekedett, a miskolciak szerint is szükség van kormányváltásra.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!