Ugrás a tartalomra

A DK tiltakozik az ellen, hogy a kormány állami tulajdonba vegye az önkormányzatoktól a szakrendelőket

MTI
Utoljára módosítva
2022. december 04. vasárnap 13:53
A DK tiltakozik az ellen, hogy a kormány elvegye az önkormányzatoktól a szakrendelőket - jelentette ki Arató Gergely (DK) Kőbánya-Kispesti országgyűlési képviselője vasárnap.
Fotó: MTI

A párt frakcióvezető-helyettesi posztját is betöltő politikus a Kispesti Egészségügyi Intézet épülete előtt tartott, online közvetített sajtótájékoztatón azt mondta, a szakrendelők a helyi polgároké, így a Kispesti Egészségügyi Intézet a kispestieké.

Az elmúlt héten az országgyűlésben 18 órás vita zajlott az egészségügyi törvény módosításáról. A DK követelte, hogy a kormány mondja ki, mi a szándéka a szakrendelőkkel, de "nem voltak hajlandók kimondani, hogy nem veszik el a szakrendelőket" - közölte a politikus.

Arató Gergely szerint a szándék egyértelmű, most felmérik, és valamikor a következő év folyamán végre is hajtják a tervet, így veszélyeztetve a kispestiek egészségét, gyógyulását. A politikus úgy fogalmazott, "láttuk az iskolák esetében mit jelent az államosítás", romló színvonalat, létszámhiányt, lepusztuló épületeket.

"Nem hagyjuk, hogy ez történjen az egészségüggyel is" - mondta a képviselő. A Demokratikus Koalíció ezért mindent elkövet, hogy ne vegyék el a kispestiektől a szakrendelőt, aláírásokat gyűjt, tiltakozik, küzd, mert elfogadhatatlan, hogy a kispestiek egészsége "az őrült kormányzati megszorítások áldozatává váljon" - hangsúlyozta frakcióvezető-helyettes.

Ternyák András, a DK kispesti szervezője kifejtette, az intézményben magas színvonalú, a 21. századnak megfelelő ellátás folyik, köszönhetően annak, hogy az elmúlt években a kispesti önkormányzat csaknem 2 milliárd forintot fordított a fejlesztésekre, ez mind a kispestiek javát szolgálta. Hozzátette: ezt akarják berakni egy nagy közösbe, ahol a legnagyobb károsultak a kispesti polgárok lesznek.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!