Ugrás a tartalomra

A dobogóra vágynak

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. április 26. hétfő 10:49
Új sportcsarnokban, a tervek szerint külföldi játékosokkal megerősített csapattal, és továbbra is Földi Attila vezetésével vág majd neki a következő szezonnak a diósgyőri női kosárlabdacsapat.

Völgyi Pétert, az Aluinvent DVTK sportszakmai igazgatóját kértük a hátunk mögött hagyott szezon értékelésére, de természetesen beszéltünk a tervekről is. A tények: az NB I-ben szereplő női kosarasaink ezüstérmet szereztek a Magyar Kupában, negyedikek lettek a bajnokságban, az Európa Kupában pedig a nyolcaddöntőig meneteltek. Mindezt a járvány miatt egy csupa bizonytalansággal teli szezonban.

– Ha az eredményeket nézzük, akkor a minimális célkitűzést, a legjobb négy közé kerülést sikerült elérni a bajnokságban. Fontos volt azonban az is, hogy a fiatalok minél több játéklehetőséget kapjanak, fejlődjenek, hogy egy komolyabb célokért harcba szálló együttesnek meghatározó tagjai legyenek majd – fogalmazott Völgyi Péter, aki összességében elégedetten nyilatkozott a hátunk mögött hagyott szezonról. Kritika egyedül a helyenként szellős védekezést illeti – tette hozzá –, illetve nehezítette a tervek megvalósítását, hogy a sérülések után rövidnek bizonyult a kispad.

Földi Attila vezetőedző azzal zárta a bajnokságot, hogy jelezte: jövőre éremért szállnak harcba. A sportszakmai igazgató ezt megerősítette, de jelezte is: sokkal magabiztosabban kell bekerülniük a legjobb négy közé, váratlan és éppen ezért fájó vereségek nem férnek már bele. – A Sopron és a Szekszárd lehetőségekben nagyon messze volt tőlünk, igyekszünk ezt a távolságot leszűkíteni. Ehhez azonban szükség van a keret megerősítésére, akár több külföldi játékossal is. A csapat magyar magját együtt szeretnénk tartani. Dobogós helyezés reményében vágunk neki a következő szezonnak.

Jövőre a legjobbakkal is harcba szállnak. | Fotó: Juhász Ákos

Ha a keretben lesz is változás, edzőkérdés nincs a DVTK kosarasainál. – A fiatal csapatunk mellett a fiatal edzői garnitúránk is szépen fejlődött, így nem kérdés: a következő szezonban is Földi Attila fogja megkapni a karmesteri pálcát. Bízom benne, hogy legalább ilyen jól fog élni a lehetőséggel. Szeretnénk kialakítani ugyanakkor egy szorosabb együttműködést az akadémiával, így elképzelhető, hogy a szakmai stáb ki fog bővülni.

Ha volt valami egyértelműen negatív az idei szezonban, az nyilvánvalóan az volt, hogy üres lelátók előtt kellett játszania a csapatoknak. – Mi büszkélkedhetünk az egyik legkomolyabb szurkolói bázissal az országban. A kiélezett mérkőzéseken bizony sokat jelentett volna a támogatásuk. Nagyon optimistán tekintünk azonban a jövőbe: ha korlátozásokkal is, de reméljük, hogy lassan visszatérhetnek a nézők a csarnokba. Én úgy gondolom, hogy teljes telt házzal a szezon második felétől mehetünk majd.

És ez a telt ház több ezer főt jelent, a tervek szerint ugyanis már az új, Diósgyőrben megépülő arénában kezdik meg a szezont a kosarasok. – Az egy komoly feladat számunkra, hogy olyan csapatot építsünk, és olyan eredményeket érjünk el, hogy azt az arénát meg tudjuk tölteni nézőkkel. A felkészülést már minden bizonnyal az új otthonunkban kezdhetjük meg, lesz tehát időnk, hogy megszokjuk a légkört, a távolságokat ebben a katlanban.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!