Ugrás a tartalomra

Drogéria lesz a drogériából

​​​​​​​Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. február 08. kedd 18:56
A sétálóutcai DM üzletet az elmúlt hónapokban teljesen felújították, február végétől pedig egy Rossmann drogéria nyílik a helyén.
A Széchenyi 24. szám alatti üzletet teljesen felújították. Fotó: Tajthy Ákos


Szeptember közepén számoltunk be arról, hogy közel harminc év után bezárt a Drogerie Markt (DM) Széchenyi utca 24. szám alatti üzlete. A cég PR osztálya akkor a minap.hu-nak úgy indokolta a döntésüket, hogy újra kellett gondolniuk az üzlethálózatukat, mivel az elmúlt években a vásárlói szokások megváltoztak. 

Szerintük a többség már nem buszozik-autózik be a belvárosi postára vagy a bankfiókba ügyet intézni, hanem leginkább online intézik a befizetéseiket és egyéb ügyeiket is. „A vásárlók többsége egyre inkább csökkenti a bevásárlásaira fordított időt, így kevesebb alkalommal, leginkább egymás mellett elhelyezkedő üzletekben vásárolnak – írták, utalva arra, miért erősítették jelenlétüket az elmúlt években a bevásárlóközpontokban Miskolcon is. 

Már a nyitásra készülnek. Fotó: Tajthy Ákos


Nem minden drogérialánc gondolkodik így, a Rossmann mindenesetre biztosan nem. Úgy két és fél hónappal ezelőtt jelentek meg munkások a sétálóutcai, néhai DM-ben és az üzlethelyiség az azóta eltelt időben teljesen átalakult. Azt kósza hírekből már lehetett tudni, hogy a korábbi bérlőhöz hasonló profilú üzlet nyílik, az, viszont, hogy a piros logós lánc nyit üzletet, csak február elején vált nyilvánvalóvá, mikor a közelgő nyitást kiplakátolták a kirakatra. 

A Rossmann üzletei egyébként az elmúlt években megszaporodtak a belvárosban. A Széchenyi 11-13. szám alatt már a kilencvenes évek eleje óta működött egy egységük, éppúgy, mint az Ady Endre utcán. A kétezres évek legelején aztán a Miskolc Plázában, 2017 környékén pedig a Centrumban is nyílt egy drogériájuk. Szerettük volna megtudni, hogy a színházzal szembeni egység további belvárosi terjeszkedést jelent-e, ezért kérdéseket intéztünk az üzletlánc sajtóosztályához, válaszokat azonban közel egy hét után sem kaptunk. Információink szerint egyébként arról van szó, hogy a Pannónia Hotel melletti üzlet költözik át a Széchenyi 24. szám alá. 

Forrás: Miskolc a Múltban


A Rossmann egyébként a kilencvenes évek elején nyitotta meg üzletét a Széchenyi 11-13. szám alatt, előtte az üzlethelyiségben működött Úttörőbolt és Ezermester Áruház is.  

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!