Ugrás a tartalomra

Dupla meccs Diósgyőrben

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2021. november 17. szerda 12:34
November 21-én, vasárnap közvetlenül egymás után játszik a DVTK női kosárlabda és férfi labdarúgó csapata. A lányok fél háromtól fogadják a Vasast a DVTK Arénában, míg a fiúk öt órától a Budaörsöt látják vendégül a DVTK Stadionban.
Forrás: dvtk.eu

Tippmix Női NB I. A csoport 8. forduló
2021. november 21., vasárnap
14:30 Diósgyőri VTK - Vasas Akadémia

Merkantil Bank Liga 16. forduló
2021. november 21., vasárnap
17:00 Diósgyőri VTK - Budaörsi SC

Az elmúlt évtizedekben számtalan alkalommal előfordult, hogy a Diósgyőr labdarúgó és kosárlabda mérkőzéseinek kezdési időpontját szándékosan úgy alakították a mindenkori klubvezetők, hogy az egyik találkozó lefújása után a szurkolók a másik meccsen is szurkolhassanak. Sőt, az időpontok meghatározásakor rendszerint beleszámították azt is, hogy mennyi időbe telik a szurkolótábornak busszal vagy villamossal átérnie a Bulgárföldtől a Népkertig vagy fordítva. A lényeg az volt, hogy aki akart, ott tudjon lenni mind a két meccsen. Olyan nem fordulhatott elő, hogy valaki lemaradjon kedvenc csapatai mérkőzéséről.

A diósgyőri klubvezetők szándéka ma is ugyanaz, a legfontosabb, hogy a szurkolók minden meccsen ott lehessenek. Mondhatjuk, hogy semmi sem változott, de aki járt mostanában a Diósgyőri Sportligetben, az biztosan tudja, hogy mennyire más ez, mint pár évvel ezelőtt. Immáron nem kell átzötykölődni a városon ahhoz, hogy egymás után két meccset láthasson az ember. Ma már csak át kell sétálni, öt perc az egész.

Az Ultras DKSK és a Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Iroda kérésére az eredetileg meghirdetett 15 órához képest a DVTK női kosárlabda csapatának mérkőzése 30 perccel korábban kezdődik, így – ha esetleg hosszabbítás lenne, akkor is – biztosan mindenki oda tud érni a 17 órás labdarúgó meccs kezdésére is.

Sajnos tudjuk, hogy az elmúlt években egy-két alkalommal előfordult, hogy a televíziós közvetítések és a sűrű versenynaptár miatt ütközött a klub hazai labdarúgó, kosárlabda, röplabda vagy jégkorong mérkőzéseinek időpontja. Vannak olyan helyzetek, amikor a legjobb szándék és szervezés sem elegendő, de a DVTK vezetése továbbra is mindent elkövet annak érdekében, hogy ezeket a napokat a lehető legminimálisabbra csökkentse.

Talán nyugodtan mondhatjuk, hogy sporttörténelmi pillanat következik vasárnap délután. Bár ez lesz az első ilyen nap a Diósgyőri Sportligetben, egy biztos, nem ez lesz az utolsó.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-
Miskolc és környéke