Ugrás a tartalomra

A DVTK-nak a célja csak a feljutás lehet

Buzafalvi Győző
Utoljára módosítva
2022. július 29. péntek 12:13
Lejárt a nyári edzőmeccsek időszaka, a hétvégén rajtol az NB II, immár következnek a tétmérkőzések a másodosztályban is.
Hegedűs János (b) és Bajúsz Endre. | Fotó: Mocsári László

Milyen reményekkel és célokkal várja a startot a DVTK? - erről tartottak sajtótájékoztatót pénteken, ahol Bajúsz Endre szakmai vezető és Hegedűs János csapatkapitány tájékoztatta az újságírókat. Dragan Vukmir vezetőedző egy haláleset miatt Szerbiába utazott, ezért nem lehetett jelen – közölte Demkó Norbert sajtófőnök.

Abban mindenki egyetértett, hogy a DVTK célja csakis a magabiztos feljutás lehet az élvonalba. Még egyszer nem fordulhat az elő, hogy a tabella éléről veszti el a csapat tetemes előnyét.

Hegedűs János úgy fogalmazott, hogy a bajnoki címért hajtanak, de akkor sem lesznek szomorúak, ha a második helyről jutnak fel az NB I-be, de utóbbi a minimális cél.

Bajúsz Endre elmondta, jelentős átalakulás történt a játékoskeretben: 18-an távoztak, tízen érkeztek; a védelemben hiányposztra igazoltak, a középpálya teljesen megújult, a csatárposzton is jóval nagyobb lett a variációs lehetőség. A hazai játékospiac szűkös volt a nyáron.

A szakmai stábban is óriási volt a mozgás. És új a premizálási rendszer, végre teljesítmény alapú a bérezés, a feljutás az alfája és ómegája mindennek. Az biztos, hogy gyors, sokat futó csapat lesz a DVTK. Az ellenfeleket feltérképezték, így a Siófokot is - vasárnap fogadnak minket a nyitányon.

Dragan Vukmir a Napos oldalnak korábban egyébként azt nyilatkozta, hogy elvégezték, amit elterveztek. A játékosok 100 százalékban teljesítették az előírt penzumukat. Olyan DVTK-t akar látni hétről hétre, amely minden találkozón tud dominálni. Erőnléttel nem lesz gond, jó a hangulat az öltözőben.

A szurkolók is bizakodnak, és sokan vállalják a vasárnapi siófoki kiruccanást.

Természetesen túl sok és alapos következtetést levonni az edzőmeccsek eredményeiből lehetetlen, mivel az együttesek eltérő terhelést kaptak, és a játékoskeretek sem álltak még teljesen össze. Sok a változás mindenütt, az új labdarúgók beépítéséhez pedig idő kell. Az mindenesetre biztató, hogy a DVTK győzni tudott az NB I ezüstérmesénél, Kisvárdán, akik első két nemzetközi meccsüket utána megnyerték. Az is megsüvegelendő, hogy Mezőkövesden is diadalmaskodni tudtak a diósgyőriek. Innentől kezdve a DVTK-n a sor, hogy az NB II-es bajnokságban is bizonyítson.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!