Ugrás a tartalomra

DVTK - Paks 1-1 (1-1) -frissítve!

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. augusztus 13. vasárnap 08:53
Az OTP Bank Liga 3. fordulójában a DVTK hazai pályán játszott döntetlent a Paks ellen. 
Kattints a képre, galéria nyílik! Fotók: Horváth Csongor

Az első félidőben Bright Edomwonyi erős fejesével a jól játszó DVTK szerzett vezetést, amit némileg váratlanul Könyves Norbert egyenlített ki. A szünet után is ment előre a DVTK, Lukács Dániel ziccerbe is került, de amit már számtalanszor értékesített, az most kimaradt. A hajrában már létszámelőnyben játszott a Diósgyőr, de nem sikerült gólra váltani a maradék néhány percben - írja a dvtk.eu

Kulcspillanatok
15. perc: Stephen tolt egyet a bal oldalon a labdán, amivel egyből lépéselőnybe került, majd tökéletes pontossággal centerezett, és a jól érkező Bright Edomwonyi az ötösről nagy erővel a keresztléc alá fejelt, 1-0

28. perc: 28. perc: Könyves Norbert kapott jó kiugratást a 16-os jobb oldalán belülre Szabótól, amit higgadtan értékesített a labdát a hosszú alsó sarokba gurítva, 1-1 (a támadás úgy indult, hogy Holdampfot választották el a labdától, de a VAR szerint is szabályosan). A gólt követően az egykori diósgyőri játékos sportszerűen nem ünnepelte a találatát.

86. perc: Piros lapot kapott Temesvári Attila, mert egy sárga lap birtokában leütközte egy egyedül kilépni akaró Požeg Vancašt

Edzői értékelések: 

Kuznyecov Szergej: - Jól kezdtük a mérkőzést, irányítottunk a játékot, domináltunk, gólt is szereztünk. Aztán érthetetlen módon megengedtük az ellenfélnek, hogy visszajöjjön a mérkőzésbe. Átvették a középpályán az irányítást, agresszívebben játszottak, és pontosabban passzoltak, mi pedig rossz döntéseket hoztunk a pályán, de az is látszott, hogy az ellenfél jó csapat, akik a múlt évben az 5. helyen végeztek.
A szünetben megmutattuk a csapatnak a hibákat, és azt is, hogyan lehet kijavítani, ami nagyjából sikerült is, mert a második félidőben többet volt nálunk a labda. Jobban nyomtunk, többet próbáltunk támadásokat vezetni, de megint hiányoltam a pontos és jó döntéseket a végén, bár így is alakítottunk ki helyzeteket, és a második félidő alapján közelebb álltunk a győzelemhez. Reménykedtem, hogy a kiállítás után jobban be tudjuk nyomni az ellenfelet, és meg tudjuk szerezni a győztes gólt, ami sajnos nem sikerült.
A mai mérkőzésen sok alapanyagot kaptunk, amit alaposan ki kell elemezni, de az biztos, hogy sokat kell még fejlődni, hogy a következő mérkőzésen még jobbak legyünk. A csapat hozzáállásával nem volt gond, a szurkolók is az elsőtől az utolsó pillanatig támogattak, mindenki nagyon akarta a győzelmet, sajnos nem jött össze. Hosszú távon minden pont aranyat ér, de a mai mérkőzéssel mégsem vagyok elégedett, hiszen nagyon szerettük volna megszerezni az első hazai győzelmet.

Bognár György: - Az első 20 percben érezhető volt, hogy több bajnoki mérkőzés van a hazaiak lábában, jól pörögtek, mi pedig nem vettük fel a ritmust. Ezt követően átvettük a kezdeményezést, végig ott tartottuk a játékot az ellenfél 16-osánál. Rengeteg labdát szereztünk, ám minőségi támadást alig tudtunk végigvinni.
Összességében elmondható, hogy a csapatjátékunk nagyjából megvan, de minőséggel egyelőre nem párosul.

OTP Bank Liga 3. forduló

Diósgyőri VTK - Paksi FC 1-1 (1-1)
Miskolc, DVTK Stadion, 6649 néző. Játékvezető: Bognár Tamás (Buzás Balázs, Kóbor Péter).

DVTK: Karlo SENTIĆ - FARKAS Dániel, SZATMÁRI Csaba, BÁRDOS Bence, Bitok STEPHEN - HOLDAMPF Gergő, Alexander VALLEJO, Vladislav KLIMOVICH  - LUKÁCS Dániel, Bright EDOMWONYI, Rudi POŽEG VANCAŠ. Vezetőedző: KUZNYECOV Szergej.

PFC: SZAPPANOS Péter - KOVÁCS Krisztián, VAS Gábor, TEMESVÁRI Attila, KINYIK Ákos, SILYE Erik - PAPP Kristóf, BALOGH Balázs, WINDECKER József - SZABÓ Bálint, KÖNYVES Norbert. Vezetőedző: Bognár György.

Csere: FARKAS Dániel helyett CSIRMAZ István és Vladislav KLIMOVICH helyett Elton ACOLATSE az 58., SZABÓ Bálint helyett HAHN János a 66., Bright EDOMWONYI helyett Marin JURINA és LUKÁCS Dániel helyett Gera Dániel a 70., SILYE Erik helyett BŐLE Lukács és KÖNYVES Norbert helyett BÖDE Dániel a 75., HAHN János helyett LENZSÉR Bence a 87. percben.
Sárga lap:  TEMESVÁRI Attila az 50., HOLDAMPF Gergő a 90+5. percben.
Piros lap: Temesvári Attila a 86. percben.
Gólszerző: Bright EDOMWONYI (1-0) a 15., KÖNYVES Norbert (1-1) a 28., percben.

Bővebb összefoglaló a dvtk.eu oldalon.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!