Ugrás a tartalomra

Eddig csak Alakszai Zoltánt és a Fidesz-KDNP jelöltjeit vették nyilvántartásba

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. augusztus 26. hétfő 20:58
Hétfő estig csak Alakszai Zoltán miskolci polgármesterjöltet és a Fidesz-KDNP egyéni választókerületi jelöltjeit vette nyilvántartásba a választási bizottság az október 13-i önkormányzati választásra - derül ki a Nemzeti Választási Iroda hétfői adataiból.

Az ajánlásgyűjtés szombaton kezdődött, akkor vehették át a jelöltek és jelölőszervezetek az ajánlásgyűjtő íveket. Rekord gyorsasággal, alig két óra alatt összegyűjtötte a polgármester-jelöltséghez szükséges ajánlásokat Alakszai Zoltán csapata. „Jelentem, a polgármesterjelöltséghez szükséges 500 aláírás többszörösét összegyűjtöttük alig két óra alatt. A munkát folytatjuk, a következő hetekben mindenkihez szeretnék eljutni" - számolt be szombaton facebook oldalán Alakszai Zoltán. 

A Fidesz-KDNP miskolci jelöltje volt az országban az első, aki leadta a gyűjtőíveket – jelentette be Kósa Lajos. Az ellenzék teljes összefogásra vonatkozó stratégiája megbukott, hatalmas kudarccal indulnak az önkormányzati választáson, és míg a kormánypártokat az építkezés, addig az ellenzéket háborúskodás, békétlenség, gyűlölet jellemzi – jelentette ki a párt önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke. Alakszai Zoltán polgármesterjelölt mellett a Fidesz-KDNP mind a 19 egyéni képviselőjelöltje is már az első napon összegyűjtötte az induláshoz szükséges ajánlásokat.

A képviselő- és polgármesterjelölteknek szeptember 9-én 16 óráig kell összegyűjteniük az induláshoz szükséges érvényes ajánlásokat. Az október 13-ai önkormányzati választáson induló jelölteknek a jegyzők által meghatározott számú ajánlást kell összegyűjteniük ahhoz, hogy felkerülhessenek a szavazólapra. Az összegyűjtött ajánlásokat a választási bizottságok mellett működő választási irodáknak három napon belül kell ellenőrizniük. Ha elérte a szükséges számot az összegyűjtött érvényes ajánlások száma, a bizottságnak a bejelentésétől számított négy napja van a jelölt nyilvántartásba vételére.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok