Ugrás a tartalomra

Edwarddal hívták fel a figyelmet a figyelemre

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 28. szombat 13:13
Miskolcon is csatlakozott a rendőrség az Edward kezdeményezéshez. Európa célja, hogy a közutakon csökkenjen, megszűnjön a balesetek száma. Az egymásra való odafigyelésre hívják fel a figyelmet a kontinens minden országában. Miskolcon a legvédtelenebbekre, a gyalogosokra irányították mindenki tekintetét.
Fotó: Végh Csaba

A rendőri jelenlét már önmagában is jelzés értékű. A Búza téri, rendkívül forgalmas zebráknál figyeltek a rendőrség munkatársai. A legveszélyeztetettebb közlekedőkre, a gyalogosokra vigyáztak.

Bodnár Imre huszonnégy évig volt gépjárművezető. – Én tudom, hogy mire kell figyelni. Azt látom, hogy a gépjármű-vezetők inkább megállnak, még akkor is, hogyha nem léptem le a járdáról.

Van, aki szerint túl sok figyelmet kapnak a gyalogosok, az emberek nagy része szerint pedig még mindig keveset. Az Edward nap éppen arra hívja fel a figyelmet, hogy mindenki odafigyeljen, legyen az autós, biciklis vagy gyalogos. Az európai kezdeményezés lényege, hogy legyen legalább egy olyan nap, amikor senki sem hal meg közúton Európában.

Molnár Emil, a Miskolci Rendőrkapitányság, Közlekedés-rendészeti Osztály vezetője elmondta, kollégái ezt tartják szem előtt. – Itt nagyon sok ember közlekedik gyalogosan és gépjárművel. A közlekedés legvédtelenebb résztvevői a gyalogosok, ezért az ő védelmüket tűztük ki most célul.

A rendőrség szerint a szabályok betartásával, körültekintéssel, és az egymásra való figyeléssel teljesíthető az Edward nap lényege, vagyis a European Day Without a Road Death jelszó. Azaz: Európai Nap Közúti Áldozatok Nélkül.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!