Ugrás a tartalomra

Egy darabig ne keressük a boltokban az egyik kedvenc édességünket

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. október 05. szerda 10:17
Tényleg itt a világvége: a legtöbb boltból eltűnt a második legnépszerűbb magyar keksz, a Pilóta. A gyártó szerint tartós készlethiányra kell számítani.

Legalább egy hónapja nem kapni Pilóta kekszet a legtöbb üzletben, mivel alapanyag- és csomagolóanyag-hiány sújtja a székesfehérvári üzemet – írja olvasói beszámolókra hivatkozva a hvg.hu. A Mondelez Hungária Kft. szerint tartós készlethiányra kell számítani.

A cég megerősítette, hogy a Pilóta szendvicstermékből készlethiány van, ami a kiskereskedelmi és a viszonteladói csatornáik túlnyomó többségét is érinti. Ez ráadásul nem fog egyik napról a másikra megoldódni, mivel azt a gyártókapacitásaikat érintő nehézségek, illetve az édesipari ágazatot is sújtó alapanyag- és csomagolóanyag-hiány okozza.

A cég ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy a készlethiány csak a szendvicskekszet érinti, a Pilóta termékcsalád más termékeit nem.

- Mindent megteszünk azért, hogy a magyarok második legkedveltebb kekszterméke minél előbb a keresletnek megfelelő mennyiségben elérhető legyen a fogyasztók számára – mondta Mayer Gábor.

Nem ez az első alkalom idén, hogy a magyaroknak egy időre meg kell válniuk közkedvelt édességeiktől. Legutóbb májusban a Balaton és a Boci termékei tűntek el a boltok polcairól. Akkor azonban az orosz–ukrán háborús konfliktus állította kihívások elé a gyártót, a Nestlé Hungária Kft.-t.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!