Ugrás a tartalomra

Egy hét alatt több mint húsz jogsi ugrott ittas vezetés miatt

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. január 18. csütörtök 10:23
Január második hetében végeztek ellenőrzést a rendőrök, az eredmény siralmas: huszonegy ittasan vezető sofőrt szűrtek ki a fogalomból emellett ugyanezen a héten két baleset okozója is részeg volt.   

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonegy ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év második hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna - írja közleményében a főkapitányság.

Amint fogalmaznak, a rendőrök a téli hónapokban is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas, illetve bódult vezetők kiszűrésére, mivel akik így vesznek részt a forgalomban, azok magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára. Hangsúlyozzák, az ittas, vagy bódult állapotban elkövetett járművezetés bírósági eljárást is vonhat maga után.

- A vármegye január 8-a és január 14-e között történt közúti közlekedési balesetek során két esetben volt ittas sofőr az okozó. A járőrök az adott időszakban ugyanakkor huszonegy ittas állapotban a volán mögé ült sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna - írják

A vármegyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya arra hívja fel a figyelmet, hogy akik ittasan, vagy bódultan járművet vezetnek, elfogadhatatlan kockázatot vállalnak, és mások életét is veszélyeztetik.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!