Ugrás a tartalomra

Egy hetet csúszik a Jegesmedve-start

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. október 04. vasárnap 12:58
Óriási bizonytalanság után a héten eldőlt, hogy a borús előjelek ellenére mégis elindul a szlovák Extraliga, amelyben a DVTK Jegesmedvék is szerepelnek.

A szlovák profi jégkorongbajnokság felett az elmúlt hetekben viharfelhők gyülekeztek, ugyanis a szlovák kormány olyan szigorú járványügyi döntéseket hozott, amelyek – akkor úgy tűnt – lehetetlenné teszik a pontvadászat elindítását. Ezek közé tartozott például, hogy a meccseket kizárólag abban az esetben lehet megtartani, ha azok minden egyes résztvevője – a játékosok, az edzők, a játékvezetők, a pályamunkások – minden egyes alkalommal 12 óránál nem régebbi negatív teszteket tud felmutatni, amit természetesen nem lehetett volna betartani. A helyzet súlyosságát jelezte, hogy a liga összes csapata, a játékosok, a stábtagok szerdán tüntetést tartottak Pozsonyban a kormányhivatal előtt, miközben a liga vezetése tárgyalóasztalhoz ült a szlovák kormánnyal. A megbeszélésen végül az a döntés született, hogy október 2-án elindulhat a Tipos Extraliga 2020/2021-es szezonja.

A DVTK Jegesmedvék helyzete azonban a napokban kicsit rosszabbra fordult, mivel a szezon előtti koronavírusteszteken néhány esetben pozitív eredmény született. Ennek alapján, elővigyázatosságból a csapat pénteki és vasárnapi mérkőzését nem rendezik meg, az első és második fordulóban kiírt találkozókat elhalasztják, és majd egy később időpontban játsszák le. A tervek szerint tehát az október 9-ei, HC Slovan Bratislava elleni találkozóval kezdik meg a bajnokságot a Jegesmedvék.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!