Ugrás a tartalomra

Egy hónapja nem találják a Miskolcon eltűnt nőt 

minap.hu/Miskolc TV
Utoljára módosítva
2020. október 05. hétfő 15:26
Továbbra is keresik azt a százhalombattai tanárnőt, aki egy hónapja tűnt el Miskolcon. Családja most egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel. A helyzetet nehezíti, hogy az asszony Alzheimer-kórban szenved. Kereséséhez a Spider és a Neptun Búvárklub mentőcsoportja is csatlakozott.
Tóth István és Kovács Marietta

Görömbölyön, a testvérénél volt látogatóban egy hónappal ezelőtt Tóth István, amikor élettársának, Kovács Mariettának nyoma veszett. A hatvan éves asszony a görömbölyi pincesorok felé indult el augusztus 30-án sétálni, de már nem tért haza. A férfi szerint sosem fordult elő, hogy a nő szó nélkül elment volna otthonról. 
- Ahol én voltam, ott szeretett ő is lenni, bízott bennem. Szerintem valami banális dolog történhetett. Gondolt egyet, hogy elsétál a pincesorok felé, és egyszer csak eltévedt – idézte fel az eltűnés körülményeit Tóth István a Miskolc Televíziónak. 

A görömbölyi buszvégállomásnál gyakorlatilag bármelyik irányba elmehetett az Alzheimer-kórban szenvedő nő. A családtagokon és a rendőrségen felül már a Spider mentőcsapat és a Neptun Búvár és Mentőcsapat is kereste az asszonyt, de azóta sem találják. A százhalombattai, egykori testnevelő tanár családja elkeseredésében most egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel. Az asszonyt egy hónapja nem látták, a telefonhívások is egyre ritkábbak.

Az asszonyon három-négy évvel ezelőtt vették észre először az Alzheimer-kór jeleit. Az ilyen betegséggel élő, eltűnt emberek megtalálásában a lakosság segítségére fokozottan számítanak.
- Ha valaki találkozna vele, és ő segítséget kér tőle, ha elmondja, hogy ki az élettársa, hogy honnan jött, hogy eltévedt, ne engedje sehova továbbmenni, hanem azonnal karolja fel, hívjon egy rendőrt.  A rendőrök intézkednek majd az ügyben – hangsúlyozta Golej Szabolcs, a Neptun Búvár Klub és Mentőcsapat elnöke. Az elnök hozzátette, a keresőkutyák nagy segítségükre vannak az ilyen esetekben. A napokban egyik kutyájuk segítségével egy hetven éves asszonyt találtak meg. Kovács Marietta keresése is tovább folytatódik.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!