Ugrás a tartalomra

Egy hónapon keresztül forgalomelterelésre kell számítani a Bajcsy-Zsilinszkyn

Bódogh Dávid / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2022. július 20. szerda 13:30
A vasúti felüljáró alatti útszakasz vízelvezető keresztrácsainak karbantartását végzi július 18. és augusztus 19. között a Bajcsy-Zsilinszky utcában a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.
Fotó: Horváth Csongor

A karbantartási munkák idején a Bajcsy-Zsilinszky utca Tiszai pályaudvar felé haladó forgalmi sávjának lezárására kell számítani. Ezekben a hetekben a gépjárműforgalmat a villamos pályájára terelik. Torlódással és megnövekedett menetidővel kell számolni, ezért fokozott odafigyelést és óvatosságot kér a környéken közlekedő járművezetőktől a cég.

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. műszaki vezetőjétől megtudtuk: nem egy sima csapadékelvezető rácsról van szó, ugyanis tartozik hozzá egy belvízelvezető szivattyú is, ami a Tiszai pályaudvar és a belváros irányából lezúduló csapadékot gyűjti össze – ez automatikusan érzékeli a vízszint növekedését, és a felesleges csapadéktól mentesíti az útszakaszt.

Mint azt Kertész Béla stábunk ottjártakor elmondta: a rácsok aljzatbetonjának kibontása, illetve az elszívó csövek öblének kialakítása is megtörténik a belvízvédelmi munka során. A karbantartás költsége egyébként meghaladja a négymillió forintot.

A harmincnapos kivitelezési idő sem véletlen, miután a beton kötési idejét hangsúlyosan figyelembe kell venni. Az építmény kellő betonszilárdságának elérése érdekében szükséges huszonnégy napot várni, hiszen – taglalta a szakember – ezen a szakaszon nem csupán a személy-, de a teherautó-forgalom is számottevő.

A Városgazda arra kéri a közlekedőket, hogy fokozott figyelemmel közelítsék meg a munkavégzések helyszíneit, tartsák be a sebességkorlátozásokat, és vigyázzanak az útfelújításon dolgozókra, valamint egymásra.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!