Ugrás a tartalomra

Egy ideig nem látogatható az edelényi Coburg-kastély

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. március 21. kedd 12:51
Az edelényi mellett a péceli kastély látogathatóságát is felfüggesztik, és országszerte mintegy 170 dolgozót küld el a Nemzeti Örökségvédelem.
Forrás: az edelényi L'Huillier-Coburg-kastély honlapja

Az MTI-nek kedden elküldött levelében az energiaárrobbanással, a gazdasági válsággal és az ukrajnai háborúval indokolta a csoportos létszámcsökkentést a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.

Azt írták, hogy „mivel a társaság jelentős mértékben racionalizálja működését, kényszerű döntés született az edelényi L'Huillier-Coburg-kastély és a péceli Ráday-kastély látogathatóságának felfüggesztéséről, illetve a budapesti központban, Borsod-Abaúj-Zemplén, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Zala vármegyében 168 munkavállaló csoportos létszámleépítéséről” – fogalmaztak.

Közölték azt is, hogy a „kényszerű lépéssel” a társaság munkavállalóinak száma 780-ról 612-re csökken, az ő munkahelyüket a hatékonyságnöveléssel, racionalizálással sikerül megőrizni.

A társaság országosan 50 műemlék, köztük 18 kastély és 12 vár üzemeltetését végzi.

Az edelényi kastély felújítására egyébként 900 millió forintos uniós támogatást költöttek, 2015-ben készült el, új állandó kiállítások is nyíltak, valamint a Kastélysziget teljes rehabilitációja is megtörtént, visszakapta a kastély mögötti sportpálya eredeti funkcióját: újra park lett belőle.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!