Ugrás a tartalomra

Egy jó telefon hétköznapi használatra

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 09. kedd 15:28
Manapság egyre többeknek számít, hogy márkás telefonjuk legyen, presztízskérdést csinálnak abból, hogy kinek milyen a mobilja. Azonban olyan emberek is vannak, akik egyszerű, könnyen kezelhető, de strapabíró készülékre vágynak.

Számukra ideális lehet a CoolMobile.hu oldalon is megrendelhető Poco C65 modell, a Xiaomi gyártmánya. Nézzük, mit kell tudni róla!

Alapvető funkciók

Bár a Poco C65 telefon az alsó kategóriába tartozik, mindent tud, ami a hétköznapi használathoz kellhet. A gyártó kezdetben a fiatalok számára tervezte a Pocophone sorozatot, azonban az évek alatt kiderült, hogy mások is szívesen választják ezeket a készülékeket az egyszerűség, a tetszetős dizájn és az alacsony ár miatt is.

Nem is gondolnánk, de számos hasznos funkció megtalálható az eszközben, és a minőséggel sincs gond a pénztárcabarát kialakítás ellenére sem.

Rögtön itt is az első említésre méltó dolog: az előlap Gorilla Glass üvegből készült, amely az egyik legjobb ma a piacon. Persze azért fóliát így is érdemes venni a védelem érdekében, ahogyan tokot is – főleg, ha gyermekünk első mobiljának szánjuk a terméket.

Telefonálásra, böngészésre, zenehallgatásra, fotózásra is használható az eszköz, minden feltétel adott. Van benne ujjlenyomat-olvasó is, így az adataink is biztonságban lesznek.

Külső és belső jellemzők

A telefon 168 x 78 x 8,1 mm-es, súlya 192 gramm, használata azonban kényelmes lesz, mivel lekerekített szélei vannak. A hátoldala és a kerete műanyag, és kék, lila és fekete színben vásárolható meg a készülék.

A kijelzője IPS LCD technológiával készült, a képátló 6,74 inch. A képfelbontás 720 x 1600 pixel, a képfrissítés 90 Hz, a maximum fényerő pedig 600 nit. Ezek az adatok azonban ne riasszanak el senkit, nem ez fogja meghatározni, mennyire leszünk elégedettek az okostelefonnal. Ha tűző napfényben nem is, bent a szobában élénken látszódni fog minden adat a képernyőn.

Fontosabb a tárhely: a RAM lehet 4, 6 vagy 8 GB, a belső memória pedig 128 vagy 256 GB (a 8 GB RAM esetében). Már az előbbi is bőven elegendő, de ha az utóbbi sem lenne elég, akkor van mód tárhelybővítésre, ugyanis tehetünk microSDXC kártyát az eszközbe.

Sőt! Nemcsak ez áll rendelkezésre, hanem a Dual-SIM is. Így ha például olyan felnőtt használná a készüléket, akinek munkahelyi telefonszáma is van, akkor elég csak ezt az egy telefont magával vinnie.

A kamerarendszer

Akármelyik kategóriából kerül is ki a készülék, alapvető dolognak számít ma már, hogy jó minőségű képeket, szelfiket, videókat lehessen vele rögzíteni. A Poco C65 is megfelel az igényeknek: a hátlapján 3 kamera is van. Az 50 MP-es széles látószögű egységet két kisebb egészíti ki – egy 2 MP-es makrókamera és egy 0,08 MP-es segédlencse. De társul még hozzájuk egy LED-vaku is. Az előlapi kamera 8 MP-es, támogatja a HDR-módot is.

Az akkumulátor

Az aksi egyáltalán nem kis kapacitású: 5000 mAh-s, amit 18 watton lehet tölteni. Átlagos használathoz ez több, mint megfelelő! Ha azonban biztosra mennénk, rendeljünk egy powerbanket is a CoolMobile.hu oldalán, esetleg más kiegészítőket (hangszóró, headset) is tehetünk a kosárba!
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!