Ugrás a tartalomra

Egy nap, ami Borsod-Abaúj-Zemplén kézműves értékei körül forog

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. május 04. szerda 18:59
Május 6-án, pénteken kinyílik a Megyeháza kapuja és az udvara megtelik a megye kincseivel: 11 órakor kezdetét veszi a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Értékek Kézműves Fesztivál.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat mindig is kiemelt figyelmet fordított a hagyományápolásra, a megye értékeinek megismertetésére és népszerűsítésére. Küldetése a megye egyedülálló kincseinek felkutatása és továbbörökítése az utókor számára.

A hagyományőrzés jóval több mint az ősök előtti tisztelet. Identitáserősítő szerepe és a térséghez, közösséghez való tartozás érzésének növelése elvitathatatlan érdeme. Ezt a megyei önkormányzat is felismerte, és számos olyan program szervezésében vállal főszerepet, amelyek népszerűsítik helyi értékeinket, hozzájárulva ezzel a megye gazdasági fellendüléséhez is.

Épp ezért idén első alkalommal megrendezi a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Értékek Kézműves Fesztivált, a Megyeháza udvarán, ahol minden megtalálható lesz, mi szemszájnak ingere: a sajtoktól a füstölt áruig, a szörpökön és lekvárokon át, a házi savanyúságig. Emellett kézműves sörök, borok és pálinka, fonott áruk, desszertek és ékszerek várják a vásárolni vágyókat!

Értékek a színpadon is

A fesztiválszínpadon egész nap szuper programok várják a látogatókat a megye tehetségeivel, az árusok pedig bemutatják kézműves portékáikat, hogy láthassák az érdeklődők, mi hogyan készül, hogy milyen csodás vidék Borsod-Abaúj-Zemplén! Ezek mellett kutyás bemutató, fiatal helyi tehetségek és több tucat helyi termelő portékája várja a látogatókat május 6-án, a Megyeháza udvarán Miskolcon, a Városház tér 1. szám alatt.

A fesztivál 11 órakor kinyitja kapuit, hogy mindenki a saját szemével győződhessen meg róla, mennyi érték rejlik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Jöjjön el, ismerje meg, kóstolja végig és töltse tele a kosarát Borsod-Abaúj-Zemplén megye finomságaival!

Részletes program:

11:00-11:15 Balla Riana Emma

11:15-11:30 Megnyitó

Beszédet mond:

Bánné dr. Gál Boglárka a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke,

Tállai András, a Pénzügyminisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár, országgyűlési képviselő,

Dr. Alakszai Zoltán Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kormánymegbízott.

11:30-11:45 Balla Riana Emma

11:50-12:30 Avas Táncegyüttes

12:40-13:00 Szécsi Viktória

13:10-14:00 Spider Mentőcsoport és kutyás polgárőrök bemutatója

14:10-14:40 Hulényi Laura

14:50-16:00 Fiatal megyei tehetségek: Éva Bence, Müller Csenge, Kovács Noé és Balázs Vid

16:30-16:50 Harmat Dávid

17:00-17:30 Nahaj Péter

 

 

További hírek

Olvasnivaló