Ugrás a tartalomra

Egy ország fogott össze a sajószentpéteri mentősért

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. február 23. szerda 17:22
Január végén égett le a háza, amit már el is kezdhettek felújítani, köszönhetően a rengeteg felajánlásnak és támogatásnak is.

„Már látjuk az alagút végét" – fogalmazott Drahos Miklós mentőtiszt, amikor telefonon arról érdeklődtünk, hogy haladnak a felújítással.

Mint ismert, január 26-án lakhatatlanná vált a mentős család otthona, amikor feltehetően a kéményből kipattanó szikra lángra lobbantotta a ház tetejét. Az öttagú család számára jelenleg a sajószentpéteri önkormányzat biztosít lakást, emellett több gyűjtés is indult, példa nélküli az összefogás, azóta is folyamatosak a felajánlások annak érdekében, hogy a rászoruló család háza újra lakhatóvá váljon.

Szerencsére a tűzesetnél sem a felesége, sem a gyermeke nem sérült meg, sikerült időben kimenekülniük a házból. A tetőszerkezet azonban szinte porrá égett, a szobák plafonja több helyen beszakadt, és az oltásnál tönkrementek a használati eszközeik.

Idő közben egy statikus is megvizsgálta az épületet, és megállapította, hogy lakható maradt, így megkezdhették az újjáépítést.

A segítségre sem kellett sokáig várni. Amikor kiderült, hogy az Országos Mentőszolgálatnál dolgozó Drahos Miklósék otthona vált a lángok martalékává, sokan a segítségükre siettek anyagi támogatással, kétkezi munkával. A tetőről a törmeléket barátokkal és szomszédokkal takarították el, a házat is együtt fóliázták le. Kaptak burkolóanyagot Győrből, ablakokat Keszthelyről. Érkeztek bútorok, használati eszközök, és volt, aki pénzt ajánlott fel.

– Jól haladunk, már látjuk a fényt az alagút végén. A tetőanyag is megérkezett, és megkezdtük a betonozási munkát is - sorolta.

Az Országos Mentőszolgálat is segített Miklóséknak, aki úgy fogalmazott, teljes mellszélességgel kiállt mellettük nemcsak a nagy szervezet, hanem egyes mentőállomások is.

A teljes helyreállítás milliós tételt jelent, ezért a családnak minden segítség jól jön. Drahos Miklós úgy nyilatkozott, ha a gyűjtés így halad, nyáron már felújított házukba költözhetnek vissza.

Arról, hogyan lehet segíteni Drahos Miklósnak különböző adományokkal, a következő Facebook-posztban találnak bővebb információkat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!