Ugrás a tartalomra

Egy perc Miskolc: avasi fejlesztés, civil szervezetek a Kocsonyafesztiválon, tavaszi nagytakarítás

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. március 01. szerda 17:34
Az utóbbi 24 óra legfontosabb hírei egy percben.

Avasi fejlesztés

Aláírták a kilátó és környezetének fejlesztéséről a kivitelezési szerződést. 10 nap múlva kezdődhetnek a munkák és várhatóan november közepéig tartanak majd. A beruházás 800 millió forintba kerül. A projektben felújítják az Avasi kilátót, alatta egy sétányt alakítanak ki, rendbe teszik a Toronyalja utcát és a Győri Nagy Lajos lépcsősort is.

Kocsonyafesztivál - civilek 

A civil szervezetek a hétvégén a Kocsonyafesztivál Szívében, vagyis a Szinva teraszon várják az érdeklődőket. Interaktív foglalkozásokat, bemutatókat és játékokat tartanak, és nyeremények is gazdára találnak. Idén a rendezvény tematikája, mivel Petőfi jubileumi év van, a szabadság, illetve a költő és Miskolc kapcsolatára épül. Aki kedvet érez, és szeretne valamelyik szervezethez kapcsolódni vagy szívesen támogatná őket, arra is lehetősége lesz.

Tavaszi nagytakarítás

Tavaszi nagytakarításba kezdett a Városgazda. A társaság munkatársai gépekkel és kézzel gyűjtik az utakról és járdákról a téli szóróanyagot. Elkezdték a virágágyások rendbetételét, és a lehullott levelek gyűjtése is folyamatos. A száraz idő miatt idén hamarabb el tudták kezdeni a takarítást, így várhatóan néhány héten belül végeznek a munkákkal.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!