Ugrás a tartalomra

Egy perc Miskolc - élő testvérvárosi kapcsolat, kocsonyafesztivál, megújult a minorita templom

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. február 06. hétfő 18:49
Mutatjuk 1 percben, mi történt a városban az elmúlt napokban. A legfontosabbak:

ÉLŐ TESTVÉRVÁROSI KAPCSOLAT

Miskolcra látogatott hétfőn a cseh nagykövet. Bial Tibor Veres Pál polgármesterrel Miskolc és Ostrava testvérvárosi kapcsolatáról, további együttműködésekről és a májusban megrendezendő Smart City konferenciáról beszélgetett. A diplomata és a polgármester is példaértékűnek értékelte a két város eddigi együttműködését. A tárgyaláson Veres Pál azt mondta, a jövő útja az, hogy a digitális technológiát minél szélesebb körben bevigyük a hétköznapokba.

KOCSONYAFESZTIVÁL 2023

Vásári kavalkád, gasztronómiai élmények, számtalan zenekar. Két év kihagyás után idén újra lesz Kocsonyafesztivál Miskolcon. A fesztivál két ismert miskolci rendezvénnyel fonódik össze: A Régiségvásár és az Avasi Kvaterka is csatlakozik az eseményhez. Hűen a tradíciókhoz, az első nap felvonulással indul, vasárnap pedig egy zárókoncerttel búcsúzik. Ez idén Charlie 75. születésnapi koncertje lesz, amit a Budapesti közönségen kívül más még nem látott.

HÁLAADÓ ÉRSEKI SZENTMISE

Hálaadó szentmisén avatták fel a megújult Minorita templomot. A felújítási munkák több éven keresztül tartottak, a beruházás 870 millió forintból valósult meg. A felújított templomot megáldó egri érsek, Ternyák Csaba kiemelte: egy város lelki megújulásában "kiemelkedő, helyettesíthetetlen szerepe van" a templomnak.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!