Ugrás a tartalomra

Egy perc Miskolc - Nem a státusztörvényre, takarékos gazdálkodás, turisztikai kerekasztal

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. április 20. csütörtök 17:35
Az utóbbi 24 óra legfontosabb helyi hírei egy percben.

Nem a státusztörvényre
Nem kérnek a státusztörvényből a miskolci tanárok sem. Több szervezet összefogásával elindult egy offline tiltakozás. Néhány nap alatt az öt miskolci állami fenntartású gimnáziumban tanító tanároknak több mint a fele írta azt, hogy a státusztörvény rontani fog a közoktatás helyzetén. A kérdőívet péntektől kiterjesztik és országos szinten is megnyitják. 

Takarékos gazdálkodás
Jóval takarékosabban gazdálkodik a Polgármesteri Hivatal, mint korábban. 2018 óta 70 millió forinttal csökkentek a működési költségek. Miskolc jegyzője szerint a háromszorosára nőtt közüzemi díjak kifizetése azonban komoly kihívást jelent. Ignácz Dávid azt mondta: ezeket a költségcsökkentési intézkedésekkel sikerült valamennyire kompenzálni.

Turisztikai kerekasztal
Május 31-én adják át a tapolcai ősparkot. Itt tartotta csütörtökön, soron következő ülését Miskolc Turisztikai Kerekasztala, amit Szopkó Tibor, alpolgármester hívott életre. Az ülés részeként a kerekasztal tagjai helyszínbejárást tartottak az ősparkban, majd a Barlangfürdőben tanácskoztak a megújult park lehetőségeiről.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!